Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje nam je na meniju

Koristite li zapršku u kuhinji? Mi još uvijek povremeno pripremimo varivo od graha koje u ovom receptu ne ide bez tog dodatka

Tatjana Miletić/MyTastyPot
29.12.2022.
u 06:08

Kada zamiriši zaprška u kuhinji, znamo šta se priprema! Omiljeno varivo od graha u koje ćemo dodati i pokoji novi začin i dimljena rebarca i evo tradicionalnog jela na malo drugačiji i ukusniji način.

Što se tiče mesnog dodatka preferiramo suha, mesnata rebarca. Prije nego što ubacite zapršku, izvadite ih i skinite meso s kosti, narežite ga i vratite u grah, predlaže gastroblogerica Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Varivo od graha sa suhim mesom

Sastojci:

suha rebarca, komad slanine ili po želji

1 veća glavica crvenog luka

grančica metvice

4-5 listova lovora

sol

papar

žličica curry mješavine začina

Zaprška:

8 žlica ulja

2 pune žlice brašna

1 puna žlica slatke mljevene paprike

Priprema:

Grah potopite u vodi i ostavite ga preko noći da odstoji. Drugi dan ga prokuhajte u dvije vode, zajedno s mesom. Kada ste grah procijedili u treću vodu dodajte sitno sjeckani luk (može i pasirani), lovor, metvicu, žličicu curry začina, sol i papar. Sve zajedno kuhajte oko jedan sat. Zatim slijedi zaprška. Zagrijte ulje na tavici, pa dodajte brašno, malo ga popržite (oko 1 minutu), zatim dodajte papriku, promiješajte, pa sve zajedno pržite još jednu minutu. Pojačajte temperaturu tako da grah zakipi i dodajte tek pripremljenu zapršku. Dobro promiješajte, smanjite temperaturu i ostavite da se kuha još deset minuta.

Komentara 1

Avatar MalenaB.
MalenaB.
08:18 29.12.2022.

Naravno da koristim .neka jela bez toga ne idu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije