Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Znate li da ljepljive mrlje sa stola ili sa stakla možete skinuti - s majonezom?

Shuttershock
11.04.2022.
u 14:30

Premažite majonezom i ostavite 10 do 15 minuta da djeluje; sigurno će pomoći, savjetovao je pratitelj.

Je li vam se nekad dogodilo da su se za neku ravnu površinu; poput npr. vrata, stola ili mikrovalne pećnice; zalijepili ostaci hrane koje ste onda morali strugati? Rješenje za takve tvrdokorne mrlje imaju fanovi britanske 'Kraljice čišćenja' Mrs. Hinch koji se kunu u učinkovitost - majoneze kao sredstva za čišćenje!

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Nakon što je jedna korisnica pitala kako s vrata ukloniti ostatke ljepljive trake, fanovi gospođe Hinch složili su se da će slijepljene ostatke najbolje skinuti majoneza; brzo i bez imalo struganja i ribanja...

- Da usporedim boje, zalijepila sam raznobojne kolaže na balkonska vrata od PVC-a; u tom mi se trenutku to činilo kao dobra ideja, no sad ne mogu oprati komade ljepljive trake... Pomoć! - napisala je u Facebook grupi jedna korisnica i pitala pratitelje ima li netko neko čudesno rješenje.

Ta je objava dobila preko 300 odgovora obožavatelja gospođe Hinch koji su nesebično dijelili svoja znanja i trikove čišćenja, a najčešći je prijedlog bilo uklanjanje ostataka trake majonezom..

- Premažite majonezom i ostavite 10 do 15 minuta da djeluje; sigurno će pomoći. To sam ja koristio na svojim prozorskim okrvirima od PVC-a i djelovalo je! - sažeo je jedan pratitelj.

- Osim što dobro skida ljepljive ostatke, potpuno je prirodna, a djeluje jer ulje iz nje 'razbije' ljepilo - napisala je jedna pratiteljica, a neki su ljubitelji čišćenja; u slučaju da to ne djeluje; kao alternativu savjetovali WD-40.

Kasnije se u komentarima javila i autorica posta koja je zahvalila na komentarima, a napisala je da ju je taj savjet 'spasio od dugotrajnog ribanja' i da su mrlje 'nestale' za tren, prenosi Express.

Zaboravite na sredstva za čišćenje: Tvrdokorne mrlje u zahodskoj školjci očistite “pomoćnikom” iz kuhinje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije