Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Glavni mehaničar Formule 1 u Einhellu u pripremama za sezonu

Einhell
Foto: Einhell
1/4
18.03.2024.
u 14:50

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu Formule 1, izaslanstvo predvođeno glavnim mehaničarom Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a posjetilo je svog ‘Official Tool Expert’ partnera Einhell u sjedištu tvrtke u Njemačkoj. Profesionalci Formule 1 susreli su se sa stručnjacima Einhella kako bi razgovarali o tehničkim poboljšanjima alata Einhell Power X-Change za optimalnu upotrebu u timu.

Pripreme za najdužu sezonu Formule 1 svih vremena

Sve je ponovno krenulo 2. ožujka, kada je Formula 1 započela sezonu 2024. velikom nagradom Bahreina u Sakhiru. Ukupno su planirane 24 utrke svjetskog prvenstva, više nego ikad prije u jednoj godini. Izazovi s kojima se timovi suočavaju, kao što je u boksu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a, su vrlo visoki. Cijeli tim proveo je tjedne u intenzivnim pripremama za premijeru sezone kako bi bili sigurni da mogu pružiti maksimalnu izvedbu i mentalno i fizički. Kako bi ovogodišnju sezonu započeli u top formi, intenzivno su trenirali u teretani. Održavali su se i redoviti pit stop treninzi kako bi svaki potez bio besprijekorno izveden. Ekipa usvaja isti perfekcionistički pristup kada je riječ o odabiru pravih alata za trkaću garažu, pri čemu ništa nije prepušteno slučaju.

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu Formule 1, izaslanstvo predvođeno glavnim mehaničarom Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a posjetilo je svog ‘Official Tool Expert’ partnera Einhell u sjedištu tvrtke u Njemačkoj.
Foto: Einhell

Pouzdani alati u dinamičnim situacijama

Kako bi se pripremili za najdužu sezonu Formule 1 svih vremena, Matt Deane, glavni mehaničar, i Chris King, projektni koordinator Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a, posjetili su razvojni odjel Einhell Germany AG u bazi tvrtke u Landau ( Njemačka). Einhell je postao ‘Official Tool Expert' Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a u siječnju 2023., od kada se mnogi bežični alati iz asortimana uspješne akumulatorske platforme Power X-Change koriste u sjedištu tima u Brackleyu i u garaži trkaćeg tima. To je zato što pouzdani alati osiguravaju sigurnost u dinamičnim situacijama u boksu, gdje svaka radnja mora biti 100% precizna i ispravna. Einhell alati, kao što je akumulatorski puhač lišća od 36 volti, pokazali su se posebno korisnima, s obzirom na to da trkaći bolidi stvaraju nevjerojatnu toplinu sve do 1000 stupnjeva Celzijusa iz motora s unutarnjim izgaranjem i korištenjem kočnica, osobito kada bolid dolazi u boks direktno s trkaće staze. Mehaničari tada moraju ohladiti kočnice što je brže moguće kako bi se izbjeglo zagrijavanje materijala kočnice do čeljusti.

Matt Deane, glavni mehaničar Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a, stekao je vrijedne uvide za svoje predsezonske pripreme.
Foto: Einhell

Obuka o proizvodima i posjet labaratoriju

U Landau, Matt Deane i Chris King prvo su završili sveobuhvatnu obuku o proizvodima, gdje su mogli sami otkriti najnovije inovacije i prototipove. Zatim je u laboratoriju proveden niz testova proizvoda s Einhellovim glavnim tehnološkim direktorom, dr. Markusom Thannhuberom. Među ostalim temama, stručnjaci su raspravljali o tome kako se Einhell akumulatorski alati koji se koriste u Formuli 1 mogu još više prilagoditi posebnim potrebama u garaži Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a.

Inženjerima i mehaničarima Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a dajemo najbolje alate za korištenje u vrlo zahtjevnim situacijama. I naravno, također je zabavno razgovarati o poboljšanjima naših alata s ovim timom svjetske klase osobno i na ravnopravnoj osnovi ovdje u Einhell Weltu, i potaknuti ih naprijed na tehničkoj razini,” rekao je Dr. Markus Thannhuber iz konstruktivne razmjene.

Dr. Markus Thannhuber, CTO Einhell Germany AG.
Foto: Einhell

Matt Deane također je stekao vrijedne uvide za svoje predsezonske pripreme. “Razvili smo uzbudljive nove ideje za korištenje Einhell alata u okruženju utrka. Sa svojom Power X-Change platformom, Einhell nam nudi prednost korištenja iste baterije za više alata. To je zato što tim enormno profitira korištenjem bežičnih alata koji nam omogućuju brži i općenito učinkovitiji rad. A u Formuli 1 vrijeme je najvažnije,” kaže glavni mehaničar Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team-a, izvlačeći pozitivan zaključak iz posjeta svom ‘Official Tool Expert’ partneru, Einhellu.

Za više informacija o partnerstvu pogledajte na web stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije