Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće

Isprobali smo brzi recept Jamieja Olivera za džem od jagoda – pripremit ćemo sigurno još nekoliko teglica!

17.05.2022.
u 07:41

Svježe, slatke jagode na vrhuncu su sezone u periodu između travnja i lipnja. Premda je dovoljno oprati ih i uživati u njihovoj aromi, one jednostavno zovu da se poigramo s njima i iskušamo svoju kreativnost.

Svatko već ima svoj recept za džem od jagoda, ali možda ove godine želite isprobati Jamiejev – stvarno je odličan!

Džem od jagoda

Sastojci:

500 g šećera s visokim udjelom visokog pektina (šećer za pripremu džemova)

1 mahuna vanilije

1 kg zrelih jagoda, opranih i očišćenih od listova

Priprema:

Prije nego krenete s pripremom džema, sterilizirajte staklenke i njihove poklopce kako biste se riješili svih bakterija. Najlakši način za steriliziranje staklenki jest onaj u pećnici –  stavite staklenke i poklopce na lim za pečenje i zagrijte ih na oko 100 °C. Imate li dobru perilicu posuđa s vrlo vrućim ciklusom, možete ih i sterilizirati u njoj.

Krenite s pripremom džema: Mahunu vanilije prepolovite po dužini i ostružite sjemenke. Stavite sjemenke u lonac s jagodama i šećerom. Zgnječite sve gnječilicom za krumpir da dobijete lijepu kašu, ostavljajući nekoliko većih komadića jagoda da dodaju malo teksture. Stavite posudu na srednju vatru, zakuhajte i kuhajte oko 5 minuta. Ugasite vatru, pažljivo skinite pjenu s vrha džema i ostavite da se malo ohladi. Nakon 15-ak minuta podijelite džem u sterilizirane staklenke za džem. Ostavite da se potpuno ohladi pa poklopite staklenke i stavite ih u hladnjak. Nakon što je zapečaćen, džem će potrajati oko tjedan dana, ali sigurno će puno prije nestati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije