Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koristite ga?

Iako se u početku često koristio, ovaj emoji postao je omražen: Evo što mnogima predstavlja

iEmoji.com
15.12.2021.
u 10:31

Prošle godine koristio se više čak i od crvenog srca, ali ove godine popularnost mu je znatno pala.

Prošle godine bio je najviše korišten emoji, ove godine već polako pada u zaborav. Emoji s velikim, tužnim očima, poznatiji kao "pleading face" većina je koristila u porukama tužnog sadržaja ili kako bi dočarali nešto što ih je dirnulo, što im je slatko... Danas je, čini se, dobio novo značenje.

Pridružio se emojiju breskve i patlidžana koji označavaju stražnjicu i penis, a koriste se u porukama seksualnog sadržaja jer, kako mnogi tvrde, ovaj emoji zapravo se koristi kada nekoga "očajno molite za seks".

Keith Broni, zamjenik službenika Emojipedije, rekao je za Metro: "Opada popularnost ovog smajlića koji je početkom prošle godine bio najčešće korišten na Twitteru, čak je s prvog mjesta skinuo i crveno srce koje se inače najviše koristi."

Foto: iEmoji.com

Istraživanje pokazalo: Ovo je najstresniji dio blagdana, slažete li se?

"Počeo se koristiti kao poveznica s pojmom simp - osobu koja je pretjerano ljubazna prema onome tko joj se sviđa kako bi si povećala šanse za odnos, a zapravo ispada očajna. Simping se smatra jadnim, a kako se ovaj emoji često koristio upravo uz tu riječ, došlo je do omraženosti prema njemu."

Iako ga ljudi više toliko ne vole i ne koriste, i dalje će biti prisutan na našim tipkovnicama. Jednom kada neprofitna organizacija za programiranje Unicode Consortium odobri neki emoji, on se više neće povlačiti bez obzira na to je li mu popularnost velika ili ne. 

Glavni cilj smajlića je iskazivanje emocija, ali Broni kaže da se sve češće samo jedan emoji pretvori u žargonski izraz i možete ga napisati samostalno, bez slova i brojeva, i znat će se što želite poručiti tom porukom. 

U dopisivanju često koristite emoji srca? Evo što svako od njih označava

1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije