Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska u čaši - svo bogatstvo i različitost Hrvatske kao vinske zemlje

Hrvatska u čaši - svo bogatstvo i različitost Hrvatske kao vinske zemlje
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/7
08.04.2015.
u 11:51

Izborom vina i vinorodnih regija unutar linija Eclat i Lectus, u potpunosti je predstavljeno svo bogatstvo i različitost Hrvatske kao vinske zemlje.

Vinolog je u četvrtak, 4. travnja 2019., predstavio i oduševio okupljene svojim vinima iz linija Eclat i Lectus. Prezentacija vina održana je u Wine baru Karijola 2 u Zagrebu, u Vlaškoj ulici.

Izborom vina i vinorodnih regija unutar linija Eclat i Lectus, u potpunosti je predstavljeno svo bogatstvo i različitost Hrvatske kao vinske zemlje.

Brojni prijatelji i uzvanici kušali su i uživali u cijeloj paleti vina Vinologa. Vina je predstavila i poslužila stručna ekipa Vinologa, Damir Kozina, Ivan Medved te Saša Zec.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Okupljenim prijateljima i uzvanicima, pravim vinskim istraživačima i entuzijastima, predstavljena je užitna Graševina Lectus, zatim lepršava i vrhunska Malvazija Lectus. Rajnski rizling Lectus , oduševio je svojom ozbiljnošću, dočim je Chardonnay Eclat pokazao svoju autoritativnost među drugim Chardonnay-ima u Hrvatskoj.

Cuvee Lectus, ta vrhunska crna istarska kupaža uvela nas je u svijet crnih vina Vinologa. Početno oduševljenje Cuvee -om , nastavilo se Plavcem Lectus te odležanim Plavcem Eclat. Prvi laganiji i lepršaviji, drugi ozbiljan i snažan, plavci su koji se moraju češće naći u našim čašama.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Kao finale večeri i same prezentacije, Vinolog je poslužio svoj vrhunski Cabernet sauvignon Eclat. Cabernet sauvignon Eclat doživio je svoju svjetsku premijeru. Taj Vinologov prvijenac iz vlastitih vinograda u Iloku, oduševio je na prvu. Malo je reći, da će isti lako naći svoje brojne poklonike u Hrvatskoj i svijetu.

Tvrtka Vinolog, tog je četvrtka, još jednom pokazala da je vrlo brzo izrasla u jednog od najozbiljnijih i najpostojanijih vinara u Hrvatskoj, čija vina mogu kvalitetno i više nego uspješno dočarati i prezentirati cijelu vinsku Hrvatsku.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije