Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnik otkriva

Evo kako ćete održati kosu sjajnom i zdravom i tijekom zime!

shutterstock
30.12.2019.
u 13:40

Stručnjak otkriva da dobre masti i dovoljno željeza u vašoj prehrani održavaju kosu sjajnom i u zimske dane.

Dr. Michael Barnish iz Londona objašnjava za dailymail.co.uk. da suha kosa može biti znak da vam nedostaje omega 3 masti. Isto tako, potrebna doza željeza znači da se kisik zadržava u folikuli dlake i poboljšava njezino zdravlje i izgled.

Barnish otkriva što vam je potrebno za zdravu i sjajnu kosu.

Dobre masti
Suha kosa ponekad ukazuje na to da vam nedostaje omega 3 masnih kiselina. "Ove masti važne su u održavanju kose zdravom. Kada stanice u folikuli dlake imaju dovoljnu količinu dobrih masti, kosa postaje sjajnija i zdravija. One reguliraju proizvodnju ulja i tako njeguju kosu i kožu. Kada uzimate dovoljno omega 3 kao rezultat dobivate sjajnu i njegovanu kosu."

Željezo i vitamin B
Ovi nutrijenti također su bitni u održavanju kose zdravom. "Željezo je sastavni dio crvenih krvnih stanica i brine za održavanje kisika u svim stanicama normalnim, uključujući folikule dlake. Optimalna razina željeza u tijelu omogućuje zdravu i sjajnu kosu."

Vitamin B12 je ključan u proizvodnji crvenih krvih stanica.

Vitamin D i cink
"Vitamin D je važan za više funkcija u tijelu, ali najbitnije - održava krug rasta stanica normalnim. Također, manjak vitamina D može utjecati na opadanje kose."

"Cink je još jedan nutrijent odgovoran za bezbroj funkcija u tijelu, a jedna od funkcija je i održavanje strukture kose", rekao je Michael.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije