Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što kažete?

Drugačiji odgoj: 'Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade zadaće. To je njihov izbor'

Facebook/Dayna Martin
27.09.2019.
u 16:05

Mama kaže da su zbog načina odgoja njezina djeca puno uspješnija. Ne postoje kazne, a ona im je prijatelj kojem vjeruju

Dayna Martin (46) iz Amerike sama odgaja svoje četvero djece na nešto drugačiji način. Ona ne idu u školu, rade što žele, bude se kada žele i odlučuju koliko će vremena provoditi pred ekranima.  

Foto: Facebook/Dayna Martin

"Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade nikakve zadaće te ne polažu ispite. To je njihov izbor. Također, nemaju određeno vrijeme kada trebaju ići u krevet, a ne postoji ni ograničenje u korištenju tehnologije ili pak hrane koju bi trebali jesti", rekla je majka jedanaestogodišnjeg Vegans Oriona, 14-godišnje Ivvy, 18-godišnje Tiffany i 20-godišnji Devin. 

Neki ljudi osuđuju njezine odgojne metode i kažu kako joj djeca zbog toga nikada neće biti uspješna, dok je istina upravo suprotna. Devin radi kao programerk, Tiffany ima svoj servis za čišćenje i zarađuje kao Instagram model i YouTube zvijezda. Ivvy vodi malo sklonište za životinje, dok Orion voli planinarenje, računala i igranje igrica. 

Foto: Facebook/Dayna Martin

Kaže kako se djeca obrazuju sama uz pomoć interneta, ali i kako mnogo toga nauče u prirodi. Dodala je i kako ispiti nisu odraz inteligencije djece.

"Nisam protiv škole, protiv prisile sam. Mnogo se raznih savjeta roditeljstva tiče kažnjavanja i pravila, a ja želim da moja djeca budu slobodna i da sami donose svoje odluke. S obzirom na to da ih ne kažnjavam, moja me djeca poštuju i vjeruju mi", rekla je Dayna za The Sun.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije