Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maison&Objet

Dizajnom je zavladala vesela epidemija kreativnog ludila

maison
Foto: Maison&Objet
1/12
13.02.2012.
u 16:34

Život je slatki delirij, uzbudljivo putovanje u nove dimenzije. Takve je poruke odaslao u svijet pariški sajam Maison&Objet, poznati "rasadnik" trendova u stanovanju

Dosta je mračnih i sumornih stvari u ovom ludom svijetu! Vrijeme je za eksplozivno rušenje ustaljenih pravila, za humor i ekscentričnost, neobuzdanu drskost i ironiju, žestoku ekstravaganciju. Ne uzimajmo sebe previše ozbiljno, pustimo mašti na volju...

Ukratko, zezajmo se! Tako je najnovije trendove u stanovanju definirao jedan od najutjecajnijih svjetskih sajmova namještaja Maison&Objet koji je nedavno održan u Parizu.

Ove godine Maison&Objet prepustio se, jasno i glasno, kreativnom "ludilu". Glavna je tema sajma nazvana Crazy (ludo), a dizajnerska raspoloženja opisana su izrazima kao što su slatki delirij, euforična abnormalnost i dizajn visokog napona.

Svojevrsni kućni ljubimci sajma bile su neobične kreacije nazvane sweet freaks – slatke nakaze. Simpatičan je primjer Waaf, "četveronožac" koji je Pierre Stadelmann osmislio za L'Edito.

Waaf je svjetiljka koja se može namjestiti u različite položaje: stoji, sjedi ili pruža šapu poput psića! "Neozbiljan" dizajn koristi vrlo "ozbiljnu" sirovinu – drvo s ekojamstvom uzgoja u šumi kojom se gospodari prema načelima održivog razvoja.

Među istaknutim su trendovima i duhovite umjetničke ideje pretočene u predmete za svakodnevnu uporabu. Češki umjetnik Jan Falta na čaše je ugravirao neočekivane motive poput rublja koje se suši na konopcu.

– Tako sam tradicionalnom graviranju dao novu dimenziju koja uključuje humor i iznenađenje – kaže Falta. Slično razmišlja japanska umjetnica Reiko Kaneko, autorica neodoljivog "vlaka" Breakfast Express za posluživanje hrane u vagončićima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije