Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosimo i recept

Danas je svjetski dan najzdravijeg namaza: Zašto je humus toliko popularan?

Shutterstock
13.05.2021.
u 11:30

Ovaj namaz star više od 2000 godina možete poslužiti uz narezano svježe povrće poput mrkve, krastavca, celera...

Humus, namaz koji dolazi s Bliskog istoka, je pravi pokazatelj da se zdrava jela mogu napraviti od običnih sastojaka, vrlo brzo i jednostavno. Potrebno vam je svega desetak minuta, a dobijete namaz za koji tvrde da je najzdraviji na svijetu. Slanutak je poznat kao biljno meso jer je bogat proteinima, a ima i ugljikohidrate te zdrave masnoće. Osim toga, odličan je izbor željeza, vitamina B i vlakana. Sezam, od kojeg se radi tahini pasta, je izrazito bogat kalcijem

Ovaj namaz star više od 2000 godina možete poslužiti uz narezano svježe povrće poput mrkve, krastavca, celera, možete ga namazati na kruh ili krekere. Doručak, užina ili lagana večera - izbor je na vama. Danas se obilježava njegov dan, pa vam donosimo recept.

Za klasičnu verziju humusa bit će vam potrebno:
1 limenka slanutka
2-3 žlice maslinovog ulja
1 žlica tahini paste
1 režanj češnjaka
2 žlice cijeđenog limunovog soka
Malo soli

Priprema:
Procijedite slanutak i isperite ga pod vodom. Dodajte ga u blender zajedno sa tahini pastom i maslinovim uljem i blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim dodajte sol, limunov sok i češnjak koji ste usitnili. Možete dodati još malo maslinovog ulja ako je potrebno i blendajte dok se sve ne sjedini. Prije serviranja držite u hladnjaku.

Odlično rješenje za uredno slaganje tenisica koje može svatko napraviti:

Još nekoliko prijedloga za ukusne namaze zbog kojih ćete opet zavoljeti doručak:

1/2
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije