Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularni desert

Čokoladne kuglice za vrući napitak pravi su hit na društvenim mrežama: Napravite ih kod kuće za tren

Instagram
08.01.2021.
u 14:30

Premda ove čokoladne 'bombice' izvana ne izgledaju uvijek savršeno, kad se stave u toplo mlijeko ili čokoladu one 'eksplodiraju' i ispuštaju kakao u prahu i sljezove kolačiće.

Ove su zime društvene mreže preplavile takozvane 'bombice za vruću čokoladu', a njihove se fotke i recepti ne prestaju dijeliti na Instagramu, Twitteru i TikTok-u. Riječ je naime o čokoladnim kuglicama punjenim kakaom, sljezovim kolačićima i drugim slatkišima koje 'eksplodiraju' u šalici vrućeg mlijeka ili čokolade.

Pogledajte video kako se rade čokoladne bombice:

Premda izvana ne izgledaju uvijek savršeno, kod ovih bombica oduševljava baš ta 'eksplozija' u šalici, nakon koje spuštaju okus i miris kakaa i sljeza. 

Vrlo jednostavno ih možete napraviti u svoja četiri zida, a potrebno vam je:
Okrugli silikonski kalupi (najbolje širine oko dva i pol centimetra)
Kist za tijesto za mazanje čokolade
Manja tava
300 g nasjeckane čokolade (najbolje od 50 postotnog kakaa)
6 žlica mješavine za vruću čokoladu
30-ak malih sljezovih kolačića (marshmallows)
Šećer u prahu, za ukras

Pravoslavni vjernici proslavljaju Božić

:
1/2

 

Izrada:
Na pari rastopite dvije trećine (200 g) nasjeckane čokolade, maknite s vatre, pa dodajte preostalih 100 g.  Miješajte sve dok smjesa ne postane glatka i ostavite da se ohladi.

U šest silikonskih kalupa stavite po žličicu čokolade pa tu čokoladu u kalupima s kistom lijepo raspodijelite i ostavite da se stisne na sobnoj temperaturi oko pola sata. Ponovite postupak sa preostalih šest kalupa. Ako se čokolada u međuvremenu previše stisne, vratite je na paru ili je opet rastopite u mikrovalnoj. 

Pažljivo izvadite čokoladne 'školjkice' iz kalupa i napunite ih mješavinom za vruću čokoladu i sljezovim kolačićima. Po želji dodajte i komadiće bijele čokolade.

Zagrijte manju tavu. Svaku od preostalih šest čokoladnih školjkica kratko pritisnite na tavicu kako bi se rub rastopio, pa ih spojite s napunjenim polovicama. Kistom pažljivo pređite preko mjesta spoja, kako bi se i ostatak čokolade razmazao i ostavite da se stisnu.

Po želji bombice ukrasite s jestivom zlatnom bojom, zdrobljenim ili cijelim manjim bombonima, lizalicama ili šarenim mrvicama, ali da ostanu tolike da svaka stane u šalicu vrućeg mlijeka ili čokolade, piše New York Times.

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!”

Trenutak potresa: Novi snažan potres jačine 5,0 pogodio područje Petrinje

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!” Video PIXSELL Photo & Video Agency

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 6. siječnja 2021.


 

Komentara 1

MO
montello
18:18 08.01.2021.

hocu veceras odlično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije