Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo nismo znali...

Cijeli život čokoladu lomite i žvačete? Stručnjakinja tvrdi da ju jedete pogrešno, evo kako je ispravno

Shutterstock
10.11.2020.
u 13:30

Mnogi, u požudi za slatkim, jedu red za redom, lome kockice, žvaču ih... Tako uopće ne dobivaju od čokolade puni okus kao ni užitak.

Jeste li znali da postoji pravilan način jedenja čokolade? I da postoje ljudi koji su stručni za to? Britanka Jennifer Earle je konditorski ekspert i osnivačica Chocolate Ecstasy Tours koja tvrdi da je otkrila najbolji način kako jesti čokoladu.

Mnogi, u požudi za slatkim, jedu red za redom, lome kockice, žvaču ih... Tako uopće ne dobivaju od čokolade puni okus kao ni užitak.

Earle savjetuje da 20 minuta prije degustacije čokolade ne jedete i ne pijete ništa te da izbjegavate nanošenje parfema i kreme za ruke - sve to može pokvariti okus.

Također, tvrdi kako je najvažniji pristup čokoladi. "Pristupite joj lagano i promišljeno. Prvo ju pomirišite, zatim lagano odlomite komadić i stavite u usta. Pomirisati ju trebate jer ima drukčiju aromu tada i onda kada ju zagrizete. Nemojte ju žvakati. Tajna je u tome da ju 'cuclate' - slina će ju polako topiti, a vi ćete maksimalno uživati u punoći okusa."

Nastavljamo s predstavljanjem kandidatkinja u projektu Diva godine ✨ Kristina Ivanuš ispričala nam je svoj priču ❤️

Osim toga, Jennifer tvrdi da cuclanjem možete osjetiti drukčiji okus na početku, sredini i na kraju. 

Čokolada odlično pristaje uz neke druge namirnice, pogotovo slane. Poslužiti ju možete na pladnju sa sirevima ili u kombinaciji sa slanim kanapeima. "Osim sa sirom, čokolada se odlično slaže s bosiljkom, rajčicama i patlidžanom - naribajte manju količinu po ovim namirnicama."

Stručnjakinja je za kraj rekla jedno: "Ne plašite se eksperimentirati ovom slasticom", prenosi Daily Mail.

Prženi krumpirići i čokolada uništavaju vam san, evo kako:

1/12

Komentara 7

Avatar Cornelius
Cornelius
14:32 10.11.2020.

A jel ju treba početi cuclati u parnoj ili neparnoj minuti? Odmotavati ju lijevom ili desnom rukom...? I prije toga ju držati na drugoj ili trećoj polici u kupaoni 27,5 minuta, ni sekundu dulje?

Avatar ARES
ARES
20:18 10.11.2020.

Ja sam prije par godina dobio na dar čokoladu iz Gambije 98%kakaovca i dan danas je jedem tj ližem je neraspakiranu i super mi je jedino mi nitko ne vjeruje da je iz Gambije jer se ne vidi više natpis na njoj

Avatar Tombstone
Tombstone
23:30 11.11.2020.

Strucnjakinja velite? Uz primjedbu da takva rijec ne postoji u nasem jeziku i da zvuci groteskno pitam ae gdje to postoji studij jedenja cokolade da se i ja upisem i postanem strucnjak jedenja cokolade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije