Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasonosno

Brojite korake kako biste spriječili metabolički sindrom

'zene-setnja'
''
27.12.2012.
u 12:00

Žene od srednje do starije dobi trebale bi svakodnevno hodati kako bi spriječile razvoj dijabetesa i visokog krvnog tlaka

Šest tisuća koraka dnevno i lišeni ste velikog rizika od dijabetesa i metaboličkog sindroma. Rezultati su to istraživanja Veronice Colpani, Karen Oppermann i Poli Mare Spritzer objavljeni u časopisu Menopause.

Istraživanje je uključivalo oko 300 Brazilki između 45 i 72 koje su nosile pedometar za brojenje koraka napravljenih u danu. Zatim su im mjereni razina kolesterola i šećera u krvi te opseg struka kako bi se utvrdila abdominalna debljina, rizik od oboljenja od dijabetesa i metaboličkog sindroma, piše MSN.

Žene koje su napravile šest tisuća i više koraka smatraju se aktivnima, dok su žene koje su napravile manje koraka smatrane manje aktivnima. Zaključeno je da aktivne žene imaju znatno manji rizik od oboljenja od dijabetesa, pretilosti i metaboličkog sindroma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije