Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sitnice čine razliku'

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

Par
Getty Images
20.12.2022.
u 12:30

Mnogi misle da kada ste u sigurnoj vezi punoj ljubavi više ne trebate komplime partnera, no prema Julie, to je tada još važnije.

Psiholozi i istraživači bračni par John i Julie Gottman autori su knjige The Love Prescription i osnivači Instituta Gottman: a muž i žena kažu kako u samo 15 minuta mogu predvidjeti hoće li neka veza uspjeti.

Oboje su cijelu svoju karijeru proučavali zbog čega neke veze funkcioniraju, dok se druge raspadaju, a razliku, tvrde oni, čine svakodnevne sitnice, a ne kako mnogi vjeruju grandiozni trenuci.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

Par
1/15

Pa, evo koje tri sitnice ovaj par psihologa savjetuje svakome tko je u ljubavnoj vezi:

1. Reagirajte na partnerove potrebe

Kako odgovarate partneru? Ignorirate li ga ili se angažirate oko njegovih želja? Ljudima često trebaju razgovor, dodir ili nježnost, a 'odgovori' partnera na te potrebe znaju biti katastrofalne.

"Parovi koji su se razveli sedam godina nakon vjenčanja samo su 33% vremena bili okrenuti prema partnerovim potrebama, dok su parovi koji su još u braku tim potrebama okrenuti u 86% slučajeva", kažu supružnici psiholozi.

2. Dajite si komplimente

Mnogi misle da, kad ste u sigurnoj vezi punoj ljubavi, više ne trebate komplimente partnera, no prema Julie, to je tada još važnije.

“I dalje itekako trebamo uvjeravanje i podsjetnike da smo još dovoljno dobri za naše partnere... Nikada nisam upoznala nekoga tko je nadišao svoju potrebu za komplimentima", rekla je.

3. Dodirujte se

Dodir je jednako bitan za našu dobrobit kao hrana, voda i vježbanje, kaže Julie za Mind Body Green.

Mnoga su istraživanja, dodaje, potvrdila da kod svih sisavaca postoji osnovni nagon za vezom, a dodir je ključni dio toga; pa je ključan i za 'zdravu' i sretnu vezu.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

A to čak i ne mora biti seksualni ili intimni dodir. "Može biti samo dodir po ruci, po ramenu ili pak držanje za ruke... Kakav god bio, dodir čini ogromnu razliku u odnosima", dodaje Julie,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije