Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probajte od nje spraviti juhu

Bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama... čudotvorna biljka hrani i liječi

kopriva
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
08.07.2014.
u 10:39

Ljekovita svojstva kopriva je pokazala i u terapiji bubrežnih i reumatskih bolova, dijareje i anemije.

Kopriva je biljka bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem, natrijem, kalijem, kao i hormonima koji reguliraju sadržaj glukoze u krvi.

Ljekovita svojstva kopriva je pokazala i u terapiji bubrežnih i reumatskih bolova, dijareje i anemije.

Zašte ne biste isprobali juhu od koprive s bulgurom?

Sastojci (za 2 osobe): 1 mrkva, 1 korijen peršina, 2 žličice tamarija (tekući pripravak od soje), 1 češanj češnjaka, 2 žličice ulja od sezama, 4 žlice bulgura, 1 šalica koprive, nekoliko listova blitve

Priprema: Narežite mrkvu i peršin i prelijte s tri šalice vode. Dodajte tamari, usitnjeni češnjak i ulje, pa kuhajte oko 15 minuta. Dodajte bulgur (koji ste preko noći natopili u mlakoj vodi) i kuhajte još 10 minuta. Narežite blitvu i dodajte je zajedno s koprivom, pa ostavite sve kuhati još oko 30 sekundi.

>>Ovo su supernamirnice koje pomažu u borbi protiv raka, lošeg kolesterola, srčanih oboljenja...

>>Maslačak liječi rak, hepatitis, jetru, bubrege, želudac... Evo kako ga pripremiti

Komentara 1

MC
mcmarko
11:42 08.07.2014.

Pa ovo je stvarno članak blago rečeno katastrofa. Koja je kopriva na slici? Urtica dioica, Lamium orvala ili Lamium maculatum? Pa da novinar koji piše o koprivi ne zna kako izgleda ista je strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije