Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajner broja

BIll Gaytten: Od početka nisam bio spreman za mjesto u Dioru

Dior (1)
Arhiva VL
20.10.2012.
u 08:00

Bill Gaytten od početka je tvrdio da mu je pozicija kreativnog direktora Diora ‘bačena u krilo’ i kako se nikad nije snašao. Dugogodišnji Gallianov suradnik predstavio je posljednju kolekciju za Dior, koji od ove sezone preuzima Raf Simons

Bill Gaytten svoju modnu karijeru započeo je sasvim slučajno - iako je odlučio biti arhitekt poput oca, nakon preseljenja u London uselio se u stan s nekoliko studentica St. Martins modnog koledža. Uskoro su mu njihova predavanja postala zanimljivija od vlastitih te je kupio šivaću mašinu i počeo se baviti materijalima i krojevima.

Upravo je njegova samouka mogućnost da ponovo definira uzorke, krojeve i materijale ono što se savršeno uklopilo u brend John Galliano gdje je proveo 23 godine kao bliski suradnik posrnulog dizajnera. Stoga modne poznavatelje nije iznenadilo kad mu je povjereno i upravljanje nad francuskom modnom kućom Dior, koju je Galliano vodio. No, od početka je bilo jasno kako je ovo imenovanje tek privremeno.

“Bio sam prisiljen prihvatiti posao”, tvrdi Bill Gayten. “No, iako se moja pozicija promijenila, posao je i dalje isti - bavim se ovim godinama i znam što radim”, izjavio je u intervjuu. “Iza mene je težak period, John Galliano je bio očiti romantičar, a ja više volim glamur i ženstvenost od ravnih cipela i hlača”, opisao je svog prethodnika.     

Modni kritičari nisu bili oduševljeni prvom kolekcijom koju je Gaytenn pokazao za ovu francusku modnu kuću - bila je nedovoljno upečatljiva i potpuno drukčija od Gallianovih ekstravagantnih kreacija - bila je, zgražali su se, “nosiva”. Upravo je činjenica da je kreacije Diora približio normalnim ljudima i poslovnim prilikama srušila sve nade koje je modni svijet polagao u Gaytenna i njegovu maštovitost.

Ove godine mjesto kreativnog direktora Diora ponuđeno je Rafu Simonsu, belgijskom dizajneru koji je do tad bio na čelu brenda Jil Sander, dok Gaytten i dalje ostaje na čelu modne kuće John Galliano.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije