Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financira bill gates

Nova generacija kondoma: Bit će od najtanjeg i najčvršćeg materijala

Bill Gates
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.11.2013.
u 17:01

Grafen je najtanji, ali i jedan od najjačih materijala poznatih čovjeku. Znanstvenici imaju zadatak da iz kondoma izrađenih od novog materijala njihovo korištenje učine primamljivijim što bi moglo dovesti i do njihova šireg korištenja.

Zaklada Billa i Melinde Gates dala je znanstvenicima sa Sveučilišta u Manchesteru potporu od 62 tisuće funta kako bi iz grafena razvili kondome nove generacije, piše Daily Mail.

Grafen je najtanji, ali i jedan od najjačih materijala poznatih čovjeku. Znanstvenici imaju zadatak da iz kondoma izrađenih od novog materijala njihovo korištenje učine primamljivijim što bi moglo dovesti i do njihova šireg korištenja.

Više užitka

Oni trebaju napraviti kompozitni materijal, odnosno smjesu dva materijala, u ovom slučaju grafen pomiješati sa elastičnim polimerom lateksom koji se koristi i kod "tradicionalnih" kondoma. Grafen je dvodimenzionalna ugljikova struktura debljine jednog atoma, a dvojica znanstvenika, Andre Geim i Konstantin Novoselov, su ga 2004. godine izdvojili iz dijela grafita. Grafen je gotovo potpuno proziran, ali je istodobno i toliko gust da ni najmanji atomi plina ne mogu proći kroz njega. Istovremeno je najtanji i najjači poznati materijal.

Šef istraživačkog tima koji treba stvoriti nove primamljivije kondome je dr. Aravind Vijayaraghavan. - Taj materijal treba stvoriti prirodniji osjećaj pri spolnom odnosu, što će potaknuti korištenje kondoma - kazao je  Vijayaraghavan te dodao kako bi se to trebalo postići kombiniranjem čvrstoće grafena i elastičnosti lateksa. - Taj materijal bi treba biti tanji, čvršći, rastezljiviji, sigurniji i, što je možda i najvažnije, treba bi pružati više užitka - kaže znanstvenik.

>>Novi kondom s učinkom viagre licenciran je pod nazivom Zanifil

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
17:29 23.11.2013.

kad izumi taj kondom onda neka financira vremenski stroj pa nek da ocu taj kondom

Avatar rajetin
rajetin
17:27 23.11.2013.

Ove će biti malo teže bušiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije