Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesno gostovanje

Spektakularni balet "Smrt u Veneciji" oduševio Portugal

Foto: HNK Zagreb
1/3
09.02.2020.
u 15:10

Ansambl Baleta HNK Zagreb nastupio je u subotu u lisabonskom kazalištu Teatro Camões s baletnom predstavom "Smrt u Veneciji".

Ansambl Baleta HNK u Zagrebu u subotu 8. veljače nastupio je u dupkom punom lisabonskom kazalištu Teatro Camões gdje je izveo hvaljeni i nagrađivani balet "Smrt u Veneciji" u koreografiji Valentine Turcu. Ispraćen ovacijama koje su trajale desetak minuta, oduševljenje predstavom trajalo je i nakon izvedbe gdje su gledatelji dočekivali naše umjetnike s čestitajući im na vrhunskoj izvedbi.

„Smrt u Veneciji predstava je koja po svom senzibilitetu zaziva ono mediteransko ozračje koje dijele i portugalska i hrvatska kultura. Riječ je svakako o povijesnom gostovanju, jer se Balet HNK u Zagrebu po prvi puta predstavio u lisabonskom Teatru Camões i to s iznimno velikim uspjehom što otvara mogućnosti za naše buduće suradnje s portugalskim nacionalnim opernim i baletnim kazalištem“, rekla je intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč nakon više nego uspješne baletne izvedbe.

Nakon gostovanja u Budimpešti i Lisabonu, "Smrt u Veneciji" bit će i dva puta izvedena na pozornici slavnoga Tovstonogov Boljšoj dramskog kazališta u Sankt-Peterburgu 6. i 7. travnja u sklopu Europskog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske za potrebe hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije