Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališna premijera

Komedija "Brat bratu" na sceni kaptolskog kazališta

VL
Autor
Denis Derk
07.02.2020.
u 08:52

Kazalište Komedija će u subotu premijerno izvesti komediju "Brat bratu" Rayja i Michaela Cooneyja u režiji Lee Anastazije Fleger

U subotu, 8. veljače 2020. u 19:30 sati u Komediji će biti održana svečana premijera komedije Rayja i Michaela Cooneyja "Brat bratu" u režiji Lee Anastazije Fleger.

Britanski majstor klasične komedije situacije koja se voli oslanjati na tradiciju farse i vodvilja (Labiche, Feydeau…), ovoga puta autorske snage udružuje sa sinom Michaelom.

Tekstovi Rayja Cooneyja postavljaju se ne samo u zemljama engleskog govornog područja već više od 40 godina, nego su prevedeni na više od 40 jezika uključujući kineski, japanski i ruski, a dobro je poznat i hrvatskoj publici koja ga je upoznala sad već davne 1990. izvedbom „Kidaj od svoje žene“ u Komediji, gdje je kasnije igran i nastavak „Uhvaćen u mrežu“, a u Komediji su izvedeni i „Luda noć u hotelu President“ i „Luda lova“. 

U naslovnim su ulogama trojice braće Ronald Žlabur, Igor Mešin i Ivan Magud, a ostatak glumačkog ansambla čine Jasna Palić Picukarić, Dajana Čuljak, Davor Svedružić, Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić i Dražen Bratulić. Prevoditelj je Dražen Bratulić, a autorski tim uz redateljicu Leu Anastaziju Fleger još čine dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja Irena Kraljić, kostimografkinja Tea Bašić Erceg; scenski pokret osmislila je Matea Bilosnić, oblikovateljica svjetla je Vesna Kolarec, autor glazbe je Milorad Stanić, a suradnica za arapski jezik Ines Carović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije