Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite

Pregled marijanskih svetišta i crkvi u Hrvatskoj

Gospa - kraljica Hrvata
VL
10.08.2015.
u 13:35

Knjiga “Gospa - kraljica Hrvata” vodi vas kroz marijanska svetišta te donosi teološka pojašnjena temeljnih otajstava iz Marijina života, pjesme koje se pjevaju u marijanskim svetištima i molitve upućene Gospi

Kroz tradiciju koja se proteže stoljećima u prošlost, Hrvati su oduvijek bili posebno povezani s Bogorodicom. O toj dubokoj i predanoj vezi svjedoči više od 2.000 vjerskih objekata u Hrvatskoj koji nose Gospino ime. Sagrađeni ili posvećeni Njoj u čast, ti su objekti mjesto susreta, vjere, molitve i nade. Nisu uvijek u pitanju veliki pastoralni centri u koje se slijevaju tisuće hodočasnika, nego je ponekad riječ o tihim i skrovitim mjestima gdje duhovnu okrepu čovjek pronalazi u miru i tišini.

U ovoj knjizi čitatelju nudimo pregled marijanskih svetišta i crkvi u Hrvatskoj, nihovog nastanka i razvoja te teološko pojašnjenje temeljnih otajstava iz Marijina života.Upravo prema tim otajstvima većina crkvi ponosno nosi svoja imena, dok je nedavna ratna povijest u Hrvatskoj oblikovala okvir i za novo poimanje Marijine uloge te samim time i nove nazive pojedinih vjerskih objekata. Donosimo marijanske pjesme koje se pjevaju u svetištima, kao i molitve upućene Gospi.

Tu je i kratak prikaz tradicija koje se vežu uz svjetska velika svetišta, a svoje su mjesto pronašle na hrvatskom tlu. Knjiga je namijenjena svakom čovjeku dobre volje, a ponajprije vjerniku koji bi pobliže htio upoznati kome je to i zašto hrvatski narod dodijelio titulu svoje Kraljice te koliko je i kakvo njezino djelovanje i značaj na ovim prostorima.

Knjigu "Gospa – kraljica Hrvata" potražite prodaji na svim kioscima i na www.mondo.hr za samo 29,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije