Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz mnoštvo specijalnih emisija Svjetsko nogometno prvenstvo dočekalo bi se i uz poseban licencni projekt

HTV sprema nogometni reality show

ekr_nogomet_tx.jpg
import
08.12.2005.
u 10:57

Večerašnjim prijenosom ždrijeba iz Leipziga i odmah potom posebnom emisijom u kojoj će se komentirati izvučene skupine i reprezentacije HTV će započeti svoj program Svjetskog nogometnog prvenstva. Iako će se vrhunac travnatih nadmetanja kroz 64 utakmice odvijati od 9. lipnja do 9. srpnja u Njemačkoj, sportska redakcija HTV-a sa zagrijavanjem za najveći sportski događaj u idućoj godini nastavlja već preksutra dvijema specijalnim emisijama.

Nakon njih navijački ritam tijekom proljeća počet će ubrzavati televizijske emisije o povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, izbor najljepšeg gola te emitiranje šestodjelonog BBC-eva serijala "Više od igre" u kojem će se kroz priče o šest velikih nogometnih nacija (Brazil, Njemačka, Italija, Francuska, Argentina i Engleska) zaokružiti nogometni vremeplov. I za ono što će se događati u najvrućih mjesec dana sve je isplanirano. U Njemačku će se kao komentatori uputiti Božo Sušec (inače voditelj cijelog projekta Svjetskog nogometnog prvenstva), Željko Vela, Drago Ćosić i Saša Sušec. Naše vatrene u stopu će ondje pratiti Tomislav Cvitković, a u toj ekipi bit će i dva ne-sportska hateveovca čiji će zadatak biti izvještavati o svim onim popratnim detaljima. Hoće li to opet biti Goran Milić i Joško Martinović koji su istovjetan posao sjajno odradili za prošlog prvenstva u Portugalu te za vrijeme Olimpijskih igrara u Ateni još će se vidjeti.

Zagrebački dio posla bit će na leđima Stjepana Baloga i Ivice Blažička i svih ostalih u sportskoj redakciji. Prvi će svakoga dana za trajanja prvenstva iz manjeg studija voditi višesatni popodnevni program prvenstveno namijenjen analizama susreta, stručnim gostima... Blažičku će pripasti večernji sati (od 20 do 23.30 sati) koji su osmišljeni tako da uz same prijenose utakmica iz velikog studija s brojnom publikom ponude program za cijelu obitelj. Obojca će uz sebe imati i suvoditelje ili suvoditeljice koji se još uvijek traže. Meni se dosada nitko nije sam prijavio kazavši da bi se rado našao u toj ulozi, ali ako mi se Tarik javi naravno da ću razmisliti kazao je urednik HTV-ova Sportskog programa Željko Vela.

No ako je sve dosad otkriveno zapravo nešto što nam je već donekle i poznato jedan projekt oko čije se realizacije ovih dana okupljaju vodeće prisavske glave definitivni je novitet. Radi se nogometnom reality showu koji bi, ipak nešto prilagođen našim uvjetima, nastajao prema britanskoj licenci.

Nije još uvijek sto posto sigurno da ćemo to raditi jer se moraju riješiti neke tehničke pretpostavke, no konačna odluka o sudbini toga projekta donijet će se u narednih dva do tri tjedna suzdržan je bio Vela. Ipak, u očekivanju zelenog svjetala otkrit ćemo detalje koncepcije ovoga realityja kako bi smo već sada znali što nam to hateveovci s velikm žarom spremaju, nadajući se da će sve nedoumice oko ovako zahtjevnog zalogaja biti uspješno riješene.

Dakle, dva tjedna poznate osobe koje znaju dobro igrati nogomet (znači, ne nogometaši) živjele bi zajedno u izoliranom prostoru. Svakoga dana imali bi treninge i svakoga dana jedan od njih bi, prema glasovima gledatelja, ispadao iz daljnjeg natjecanja. Jer cilj je dobiti od njih sastavljenu 18-članu momčad koja će uoči samom Svjetskog nogometnog prvenstva na maksimirskom stadionu odigrati utakmicu s bivšim nogometnim profesionalcima koji imaju između 40 i 45 godina. Da bi se došlo do tima koji bi trebao izaći na megdan s pravim nogometašima, postoje dvije opcije. Ili će u karantenu ući 30 kandidata pa će na kraju eliminacija ostati njih 18 ili će jedan tjedan gledatelji suditi ekipi sastavljenoj od poznatih ljubitelja nogometa sa sjevera Hrvatske, dok bi drugih sedam dana pod istom stegom i rigoroznim režimom publike bili južnjaci te bi se iz svake momčadi u završnicu probila najbolja devetorka. Ključna uloga u realityju pripadat će treneru. On će nominirati one za koje će gledatelji prst okretati prema dolje ili prema gore i on će svake večeri u specijalnim emisijama biti svojevrsan voditelj showa.

Za uspjeh svega ovoga što samo zamisli i za što se ozbiljno pripremamo već mjesecima presudna će ipak biti igra hrvatskih reprezentativaca. Budu li oni nizali pobjede i za naš trud i osmišljene projekte vezat će se sve više i više interesa i euforije. Krenu li naši gubiti već na samom početku, možemo u emisije svaki dan dovoditi i gole plesačice, no ljudima će tada svega biti dosta realan je Vela.

Želite prijaviti greške?