Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBILI ROK

Holdingu još nije stigao novac za zemljište Zagrepčanke

22.11.2008.
u 00:22

Na račun Zagrebačkog holdinga Institut građevinarstva Hrvatske još uvijek nije uplatio 46 milijuna eura za polovicu zemljišta Zagrepčanke iako rok za uplatu, koji je trajao 30 dana, istječe danas. Premda bi prema propozicijama natječaja uprava Holdinga zbog kašnjenja s uplatom mogla raskinuti ugovor s IGH, a ta tvrtka ostati bez 2,5 milijuna eura akontacije, Jure Radić, direktor tog projektantskog instituta, nudi drukčije objašnjenje.

– S Holdingom trenutačno pregovaramo o ustroju zajedničke tvrtke, što je bio uvjet iz natječaja i rješavamo zabilježbe na tom zemljištu. Kada to riješimo, uplatit ćemo novac, a Holdingu ćemo platiti kamate zbog kašnjenja – rekao je jučer Jure Radić koji tvrdi da je tako dogovoreno s Holdingom. Na financijskom tržištu, dodao je Radić, sada je zbog financijske krize teže doći do novca nego što je to bilo kada su predali ponudu za Zagrepčanku.

Ivo Čović, šef Holdinga nije želio komentirati kašnjenje s uplatom. Iako su u Holdingu nezadovoljni ovakvom situacijom, koji će potez povući, neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih vodstvu Holdinga, vjerojatno će odlučiti nakon razgovora s J. Radićem. (vk, ipš)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?