Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumica

Petra Sanader

petra sanader
Foto: VL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Petra Sanader starija je kćer bivšeg premijera Ive Sanadera. Glumačku akademiju je upisala 2005. godine. Godine 2007. godine zaigrala je i bludnicu Emmu u "Operi za tri groša". Dvije godine igrala je i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Kad je 2008. diplomirala, preselila se, zajedno s dečkom Andrejem Dojkićem, u SAD i upisala na institut Lee Strasberg za glumačko usavršavanje za film i televiziju. Na kraju, Petra Sanader se nije uspjela probiti kao glumica u SAD-u.

Petra Sanader starija je kćer bivšeg premijera Ive Sanadera i Mirjane Sanader, profesorice Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iako se rodila u Splitu, u Zagrebu je išla u školu, završila fakultet, pa je prijatelji doživljavaju kao Purgericu. 

Petra je godinama svirala klavir, išla u glazbenu školu i na satove pjevanja, a onda se u jednom trenutku okrenula glumi, koja ju je zainteresirala još u pubertetu. 

petra sanader
1/4
 

- Glazba me nikad nije pustila, ali nisam više odlazila na satove klavira, a sve me više privlačilo kazalište. I kad sam nakon mature rekla roditeljima da ću se pokušati upisati na kazališnu akademiju, rekli su mi da, ako je to moja želja, imam njihovu punu potporu. Znam da mnogi roditelji imaju fikciju što bi im djeca trebala studirati, ali moji nisu bili takvi. Doista su prihvatili to što volim i želim - rekla je Petra.

Akademiju je upisala 2005. godine.

Godine 2007. godine zaigrala je i bludnicu Emmu u "Operi za tri groša", zagrebačkog HNK u režiji Krešimira Dolenčića.

Dvije godine igrala je i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Godine 2007. je s dečkom i kolegom Andrejom Dojkićem te kolegicama Ivom Visković i Nerom Stipičević igrala u predstavi "Dum Marinu u pohode" u režiji Joška Juvančića.

Sljedeće godine, na 58. Dubrovačkim igrama u makedonskom je Dundu zaigrala Petrunjelu kao posebna gošća. Pomet je bio Branimir Vidić Flika, a Popiva Andrej Dojkić. Kazališni kritičari su blagonaklono gledali na njene uloge.

Kad je 2008. diplomirala, preselila se, zajedno s dečkom Andrjem Dojkićem, u SAD i upisala na institut Lee Strasberg za glumačko usavršavanje za film i televiziju.  

Živjeli u New Yorku. Isplate za stanarinu su se obavljale preko tvrtke International Chemical Services Coporation.  

Kad je u New Yorku završila školovanje, Petra Sanader i Dojkić su s epreselili u Los Angelos. U oba grada živjeli su u elitnim stanovima.  

U Los Angelosu petra Sanader je bila na više audicija pa je 2010. Dobila sporednu ulogu u filmu 'The Land Of Astronauts'. U jesen 2010.u LA-u su je posjetili i roditelji, a otac je u prosincu uhićen u Austriji.

Petra Sanader je, među ostalim, glumila je u 'Shakespeares’s Gospel Parodies: A Medieval Mystery Tour', parodiji na Shakespeareova djela, koju je kazališna trupa The Dark Lady Players West Park igrala tri dana u tjednu u jednoj prezbiterijanskoj crkvi.

Petra Sanader i Andrej Dojkić prekinuli su 2010. nakon što je on uhvaćen u preljubu s atraktivnom Jasminom Al Ghamel, Hrvaticom libijskog porijekla.

Godine 2010. snimila je film “The Land of The Astronauts” pod umjetničkim imenom Petra Sanodovar. 

Krajem 2011. godine na zahtjev iz RH  bila je saslušana u SAD-u od FBI. Pitali su je kako  ostvaruje prihode za život u SAD-u. Kad su je u jednom od ranijih intervjua upitali na što troši zarađeni novac, Petra je odgovorila:

- Dio potrošim na nešto što mi u tom trenutku treba ili mi se svidi, a ostalo štedim. Tako sam naučila. Od prve godine Akademije sama zarađujem za džeparac i zbog toga sam sretna. Htjela bih se sasvim financijski osamostaliti, ali kod nas glumaca je to teško. Dosad sam nekako sve svoje potrebe uspijevala zadovoljiti poslom. Kad dobijem neki honorar, manji dio trošim, a veći štedim. Nikad nisam imala nijednu karticu. Ne volim trošiti ono što nemam – izjavila je. 

Na kraju, petra Sanader se nije uspjela probiti kao glumica u SAD-u. Stoga je pokušala kao fotomodel pred kamerom fotografa Antona Oparina.

Oparin je, naime, snimio video tečaj modne fotografije, a Petra Sanader je u glavnoj ulozi.

Sa setrom Brunom  pojavila se u rujnu u Zagrebu, prvi put nakon što joj je otac završio u pritvoru. 

Bila je na drugoj Hrvatskoj sportskoj konferenciji na kojoj je slušala predavanje o sportu i klađenju. Vidno je smršavila i više ne boji kosu u plavo nego je brineta. 

Mlađa Petrina sestra, Bruna, diplomirala je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu 2013. godine s prosjekom ocjena 4,9.

Komentara 2

MI
Milkica
11:26 17.04.2014.

Ovo je šala, nadam se. A zadnje dvije rečenice su dno dna.

MM
mara.maric.10004694
16:22 11.03.2014.

sramotu je napravio svojoj djeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije