Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNI STUDENTSKI KONGRES

Karlo Kolesar ponovno izabran za dopredsjednika studentske i alumni organizacije EPP-a

Foto: EDS
1/4
26.07.2020.
u 09:43

Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Na trodnevnoj virtualnoj skupštini pod geslom „Europsko javno zdravstvo nakon COVID-19: izazovi i mogućnosti“ održan je Summer University kongres Europskih demokratskih studenata (EDS) na kojem je danas izabrano novo vodstvo najveće studentske organizacije u Europi. Upravo zbog pandemije godišnji kongres nije održan u Bruxellesu nego virtualno putem digitalne platforme. Kongres će završiti sutra izborom radnih tijela za visoko obrazovanje, ljudskih prava i europske politike.

Za dopredsjednika je ponovno izabran Karlo Kolesar, zamjenik predsjednika Hrvatske akademske zajednice (HAZ). Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

EDS je paneuropska studentska organizacija osnovana 1961. koja okuplja 1,6 milijuna studenata organiziranih u 39 članica demokršćanskog i konzervativnog usmjerenja iz 33 europske države. EDS ima status službene studentske i alumni organizacije Europske pučke stranke, a unutar EPP-a raspravljaju i zastupaju pretežito paneuropske, obrazovne i studentske teme. Hrvatska akademska zajednica jedina je članica iz Republike Hrvatske, a osnovana prije 30 godina kao studentska organizacija. Od 2016. je nestranačka udruga studenata i akademskih građana okupljenih oko promicanja obrazovanja i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima. Njezin predsjednik je prodekan Edward Bernays University Collegea Zdeslav Milas. Alumni organizaciju vodi ugledni oftamolog Ante Barišić, a među istaknutim članovima je znanstvenik prof. dr. sc. Mislav Grgić, donedavni dekan FER-a i član Academia Europaea, europske znanstvene institucije koja okuplja 70 nobelovaca.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
09:57 26.07.2020.

"Za dopredsjednika je ponovno izabran "...tako mlad,a tako čvrst u držanju funkcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije