Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni reprezentativac

Patrik Ćavar

Patrik Ćavar
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac. Nakon RK Zagreb potpisao ugovor s Barcelonom s kojm je tri puta bio osvajač Kupa Europe. Pet puta bio je najbolji igrač Hrvatske.

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Patrik Ćavar rođen je u Metkoviću, 24. ožujka 1971. godine. Ima mlađeg brata Josipa.

Karijeru je počeo u RK Metković u čiju je prvu ekipu ušao sa samo 15 godina. Sa 17 godina prelazi u banjalučki Borac, gdje ostaje do 19. godine i prelaska u RK Zagreb s kojim je dva puta bio prvak Europe i sedam puta osvojio Kup Hrvatske.

Patrik Ćavar
1/4
  

Njegove prve maštarije  bila su da će jednom, kad prestane igrati rukomet, kupiti video i televizor pa gledati filmove po cijele dane.

U Zagrebu se afirmirao i na visokoj razini igrao sedam godina. Onda je potpisao ugovor s Barcelonom. U glavnom katalonskom gradu  je  proveo četiri godine. S Barcelonom je tri puta bio osvajač Kupa Europe. Poslije je igrao još četiri godine u Granollersu, potom u RK Agram Medveščak gdje je igrao tek nekoliko mjeseci. Igrao je i za francuski Vernon, a u srpnju 2007. s navršenih 36 godina objavio je završetak igračke karijere.

Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobio je Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar". Pet puta bio je najbolji igrač Hrvatske, četiri puta najbolji strijelac Hrvatske, a jednom i najbolji strijelac Jugoslavenske lige. Titulom najboljeg stranog igrača okitio se i u Španjolskoj, a bio je i najbolji strijelac na OI u Atlanti. Četiri je puta igrao za reprezentaciju svijeta.

Iza sebe ima niz međunarodnih natjecanja na kojim je sa Zagrebom dva puta bio klupski prvak Europe te tri puta s Barcelonom. Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 1993., u Languedoc-Roussillonu, zlato na OI u Atlanti (1996.), srebro na SP na Islandu (1995.) te broncu na EOP u Portugalu (1994.).

Trenutačno sa suprugom Dubravkom živi u Miamiju na Foridi u Sjedinjenim Američkim Državama. Zaljubljenik je  u košarku i filmove. Voli gledati filmove što mu služi i za usavršavanje engleskog  jezika. Najomiljeniji bend mu je Pink Floyd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije