Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumica

Lucija Šeberdžija

lucija šerbedžija
Foto: Pixsell
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Nakon Klasične gimnazije, Škole za ritmiku i ples i Niže muzičke škole, diplomirala je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama i u hrvatskim filmovima. Dobitnica je dviju Zlatnih arena za najbolju glumicu.

Lucija Šerbedžija rođena je u Zagrebu, 8. lipnja 1973. godine. Otac joj je proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, a majka Ivanka, djevojački Cerovac,  je od moždanog udara preminula u 65. Godini. Bila je balerina i koreografkinja.

Lucija ima i starijeg brata Danila, redatelja, te četiri polusestre iz očevog drugog braka s redateljicom Lenkom Udovički - Ninu, Milicu Almu i Vanju.

Nakon Klasične gimnazije, Škole za ritmiku i ples i Niže muzičke škole, diplomirala je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zahvaljujući roditeljima glumačka afirmacija bila joj je lakša, međutim, ona se ne slaže s takvim tvrdnjama -Ni Bog ti ne može pomoći ako nemaš talenta i strasti za glumu – izjavljivala je.

Dodaje da ju otac  nije učio glumi nego životu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama i u hrvatskim filmovima. Jednako su joj dragi I kazalište I film. Dobitnica je dviju Zlatnih arena za najbolju glumicu, 1999. za film "Bogorodica" i 2001. za film "Polagana predaja".

lucija šerbedžija
1/4

Bila je u angažmanu u Puli i Rijeci. U Rijeku ju je iz Pule pozvala intendatica kazališta Mani Gotovac. Sada je u zagrebačkom ZKM-u.

S ocem glumi u kazalištu Ulysses na Brijunima tijekom ljetnih mjeseci.

Igrala je i u nekoliko američkih filmova, od kojih se ističe "Svetac" iz 1997., gdje je glumila s Valom Kilmerom, Elisabeth Shue i svojim ocem, Radom Šerbedžijom. S bratom Danilom i ocem trebala bi početi snimati film "Oslobođenje Skoplja". Režirat će ga otac Rade Šerbedžija. To im nije prvi put da, osim u Ulyssesu,  sudjeluju u zajedničkom, “obiteljskom biznisu”.

U ZeKaeM-ovoj predstavi "Bergmanove žene" igra opernu divu Ingrid koja pri operaciji glasnica greškom ostaje bez glasa.

Lucija šeberdžija udala se  za srbijanskog  redatelja Filipa Gajića 2006., s kojim ima sina Sergeja i kćer Anastazju. Djeca su joj porasla pa se opet može posvetiti glumi.Boji se bolesti i smrti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije