Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Valamar: Platili smo radove na obnovi hotela Lacroma Resort u Dubrovniku

Valamar
arhiva VL
01.12.2009.
u 15:39

Podaci koje podizvođači radova permanentno dobivaju od predstavnika tvrtke Glavice d.o.o., koja je bila glavni izvođač radova na hotelu, najblaže rečeno su netočni i tendenciozni.

Iz tvrtke Dubrovnik-Babin kuk d.d. reagirali su na informacije vezane uz obnovu hotela Valamar Lacroma Resort u Dubrovniku poručivši kako su podaci koje podizvođači radova permanentno dobivaju od predstavnika tvrtke Glavice d.o.o., koja je bila glavni izvođač radova na hotelu, najblaže rečeno netočni i tendenciozni, te predstavljaju očigledan napor glavnog izvođača da utječe na stvaranje dojma kod podizvođača o krivnji našeg Društva za probleme koje je sam prouzročio.

Neistinita je tvrdnja istaknuta u dijelu medija da grupacija Valamar nije platila radove za hotel, jer je nepobitna činjenica da je naša tvrtka sve Ugovorom o građenju ugovorene iznose za radove podmirila, prekoračivši  ugovorenu cijenu za čak oko 30 posto.

Dio tog iznosa prema uputama glavnog izvođača Glavice d.o.o. u vlasništvu je PGM Raguse uplaćen Glavicama, a dio izravno njihovim podizvođačima. Kao investitor smo čak inzistirali na tome da se pojedini iznosi plaćaju izravno podizvođačima kako bismo bili sigurni da će biti plaćeni za svoj rad.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anabarrrbara
11:21 11.12.2009.

postovani gospodine capar, lijepo je sto ste u vecernjem prenijeli informacije objavljene u drugim medijima, no zasto niste nastavili istrazivati ovu temu? objavili ste da valamar nije platio radove izvodjacima (istina), zatim mlaki demantij istih, i onda - nista! A nabasali ste na potencijalno zanimljiv materijal za malo pravog istrazivackog novinarstva: zasto je Grad sudjelovao u troskovima gradnje hotela kojim upravlja privatna tvrtka u stranom vlasnistvu, zasto je gradnja hotela cekala nekoliko godina, zasto je promijenjen prvotni izvodjac, zasto zaista radovi nisu placeni i zasto to tumaci niko koncul koji nema veze s izvodjenjem radova, pa ljudi dragi, on upravlja hotelom! materijala ima, valjda i za uskok, no eto...ako se usudjujete, jer i vama su vlasnici - austrijanci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije