Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje kompanije

Top 50 u istočnoj Hrvatskoj: Tvrtka u kojoj radi 7 članova obitelji

'21.09.2012., Slavonski Brod - Po nacionalnom rangu izvrsnosti tvrtka AP Djakovic vlasnika Slavka Djakovica koja se bavi prijevozom naftnih derivata druga je u Slavoniji. Slavko Djakovic pokraj jednog
'Ivica Galovic/PIXSELL'
28.09.2012.
u 16:00

U Slavoniji je, nažalost, sve potonulo, no, srećom, mi radimo za tvrtke koje imaju visok rejting i redovito podmiruju svoje obveze.

Slavko Đaković do Domovinskog je rata radio kao vozač kamiona u susjednoj Bosanskoj Posavini. Zbog ratnih razaranja s obitelji se preselio u Slavonski Brod, pokrenuo vlastiti biznis i – uspio. Njegova tvrtka "Autoprijevoznik Đaković" sa 28 zaposlenih danas je i službeno druga najuspješnija u Slavoniji. Đaković je sklopio ugovor s austrijskim OMV-om i Petrolom te opskrbljuje gorivom njihove benzinske postaje na području Zagreba, središnje i sjeverozapadne Hrvatske te Slavonije.

– U Slavoniji je, nažalost, sve potonulo, no tvrtke za koje mi radimo imaju visok rejting i redovito podmiruju svoje obveze. I moji radnici su zadovoljni, plaće im isplaćujem redovito i na vrijeme premda imam dosta kredita koje sve teže otplaćujem. Osim toga, cisterne su nekad tretirane kao specijalni prijevoz, a danas su izjednačene s prijevozom šljunka, što je nelogično jer su cisterne trostruko skuplje – kaže Đaković.

>>50 naj kompanija u istočnoj Hrvatskoj

U posao je Brođanin krenuo 1995. godine zajedno s bratom i suprugom. Početna investicija bila mu je, kaže, 100.000 tadašnjih njemačkih maraka i trebalo je desetak godina da se vrati uloženo. Ipak, upornim i strpljivim radom došao je na današnje pozicije.

Ispočetka je imao samo jedan kamion cisternu, no posao je u međuvremenu rastao i danas ih već ima 24. Kapacitet cisterni je 35.000 litara benzina, odnosno 32.000 litara dizela.

– Moramo se boriti da opstanemo na tržištu. Ovo je obiteljska tvrtka u kojoj radi sedam članova moje obitelji, o njoj ovisi naša egzistencija. Nisam opterećen i nerijetko se događa da i sam sjednem za upravljač i razvozim gorivo gdje god zatreba – ističe brodski poduzetnik. Kolegama autoprijevoznicima Đaković preporučuje da se grčevito bore za svaki posao. S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju doći će, kaže, Slovenci i Austrijanci i neće biti nimalo lako pronaći svoje mjesto na tržištu.

Komentara 1

Avatar bok
bok
12:06 01.10.2012.

Sjajna serija clanaka! To nam treba!! Velika pohvala VL teamu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije