96 26°C
  • Konstantinos:

    Tko zeli raditi taj ce uspjeti bez obzira radi li se o Hrvatskoj, Austriji ili Njemackoj. Samo bukaci, neradnici i oni koji misle kako im je drzava kriva sto se ne "brine" vise o njima kao da zivimo u komunizmu. ... prikaži još! Pobahatilo se puno njih! A vidimo da dobrih i pozitivnih primjera ima!

  • Tomisl:

    Koliko vidim u komentarima kao uvijek SVI protiv SVIH i SVEGA. Nigdje se uz malo truda i rada ne zivi tako dobro kao u nasoj lijepoj Domovini, a oni koje hoce otic , po volji im. Koga nema , i ... prikaži još! bez njega se moze i mora .Zivila Hrvatska !!!

  • kapunjohan:

    Rad bi trebao biti osnova za solidan život a mahinacije i prevare za ,,bogatstvo,,. Prvo što treba, platiti čovijeka za njegov rad, približno kao u Austriji, Francuskoj ili Njemačkoj. Nema niti jedn og razloga, da se zarađuje mnogo manje, niti ... prikaži još! za nered koji danas vlada na tržištu rada, pa zaposleni nikad nezna, kako će proći. Isto tako, bremena vezana na plače treba približiti bremenima u Zapadnoj Evropi, pa ako je nešto više objasniti na račun čega je to. Obćine , država i privatnici trebaju izgraditi stanove za dugoročni najam i jasnim i kratkim zakonima zaštititi najemnike, protiv izrab ljivanja. Poduzetniki se moraju bolje organizirati, da se poveća produktivnost rada, pa ako treba na račun više kvalitete ponešto i poskupiti. Nedopustivo je, da se vlasnici u kratkom vremenu enormno bogate na račun niskih plaća radnika. Zamislite bogatog građevinara pa i ugostitelja , radnik zida kuću za nekog ,,tajkuna,, vrednu više mio. evra i dobiva 3000 kunana me. a nadzire ga gazda, sa jahtom , skupim terencom itd. jednako konobar poslužuje ,,jahtaše,, i služi bogatom gazdi ,sezonski i za ,,siću,,. Tako ne ide dalje, ljudi odlaze a mi tražimo novu siorotinju po BH i okolici.

Još iz rubrike Biznis

Tomislav Balun
PROMJENA VODSTVA

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora

jabuke
prazne se hladnjače

Trgovine pune uvoznih jabuka, evo gdje završavaju domaće

20
ESCO
PROMO

HEP ESCO energetske usluge