Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka burza

Sedam izdanja skupilo promet veći od 200 milijuna kuna!

Zagrebačka burza
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
18.03.2014.
u 19:04

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 8,5 milijuna kuna te je iznosio 18,1 milijuna kuna.

Ključni indeksi Zagrebačke burze bili su cijeli dan u plusu, a na kraju trgovanja su se vrijednosti spustile na razinu jučerašnjih. CROBEX je tako dan završio bez postotne promjene na 1.763,70 boda. CROBEX10 je rastao i to za 0,05 posto na 980,61 boda. Sektorski indeksi ostvarili su promjene u rasponu od +2,16 posto koliko je rastao CROBEXkonstrukt do -0,52 posto, koliko je pao CROBEXnutris, piše portal hrportfolio.hr.

Obveznički indeksi su porasli, CROBIS za 0,11 posto a CROBIStr za 0,12 posto. Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 8,5 milijuna kuna te je iznosio 18,1 milijuna kuna. Tri izdanja su skupila milijunski promet, a šest od deset najlikvidnijih izdanja je dan završilo u zelenom. Promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +7,09 do -3,17 posto.

Bitnije vijesti su da Čakovečki mlinovi povećavaju kapital i isplaćuju dividendu. Tankerska plovidba želi preuzeti Jadroplov a Dalekovod je dobio novi posao u Norveškoj. Današnji redovni dionički promet u odnosu na jučer porastao za 2,8 milijuna kuna te je iznosio 11,5 milijuna kuna.

Najtrgovanije izdanje dana bio je ponovno HT s prometom od 3,0 milijuna kuna i rastom cijene od 0,81 posto na 165,01 kuna. Slijedi Ericsson Nikola Tesla, s prometom od 2,7 milijuna kuna, i padom cijene od 0,39 posto na 1.617,15 kuna. Zadnji milijunaš,  Europlantaže su dan završile bez promjene na cijeni od 850 kuna, a ostvaren je promet od 2,3 milijuna kuna.

Ukupno je sedam izdanja skupilo promet veći od 200 tisuća kuna, dok 13 izdanja bilježi promet veći od 100 tisuća kuna. Dobitnik dana je četvrti najlikvidniji Jadroplov s rastom od 7,09 posto i prometom od 392 tisuća kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije