Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi li korekcija

Novi pad indeksa na burzama u Americi i Aziji

burza
arhiva VL
20.05.2010.
u 08:47

Na Wall Streetu je pad izazvala njemačka odluka o zabrani "short sellinga", u Aziji vijest da je gospodarski rast Japana niži od očekivanog.

Burzovni indeksi jučer su pali pod utjecajem njemačke odluke o zabrani "short sellinga" koja je smanjila sigurnost ulagača. Na Wall Streetu Dow Jones se spustio 0,63 posto, na 10.444 boda, Nasdaq je pao 0,82 posto, na 2.298 bodova, a S&P 500 niži je 0,51 posto i spustio se na 1.115 bodova. S&P je time oslabio gotovo 10 posto u odnosu na ovogodišnji maksimum.

Spusti li se ispod te razine, tržište će doživjeti prvu korekciju od početka oporavka ožujku prošle godine. Ništa bolje nije bilo ni u Aziji; gdje su dionice nastavile padati i drugi dan, na najnižu razinu u osam mjeseci, nakon objave vijesti da je japanski rast niži od očekivanja. Prema Bloombergu, MSCI Asia Pacific izgubio je na vrijednosti 1,5 posto i pao na 113.05  bodova, dok je Nikkei 225 pao 1.2 posto, na 10,060.65 bodova.  

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
11:18 20.05.2010.

Ljepi osječaj da propalitet raste tako jača naša Kuna uskoro če biti 1:1 sa Eurom ! Alala smo tu dobro odigrali...Dok kod drugih kriza u porastu kod nas uvjek isto jednako ništa se ne mjenja katastrofa prije danas i ostaje ...

AP
apolon
16:16 20.05.2010.

snažan rally dollara bio je prvi jasan znak da deflacijske pritajene sile jačaju, brzina protoka novca u USA drugi jasan znak ,stambeno tržište u USA nije se uopće pokrenulo sa mrtve točke a sad već mnogi pokazatelji upućuju da je mrtve točke a sad već mnogi pokazatelji upućuju da je globalna ekonomija blizu \" unutarnjeg\" vrha \"W\" recesije-!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije