Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpisano čak 60% radnika

Srbijanski kralj mesa kupio zadruge u Hrvatskoj, a sada dijeli otkaze

petar matijević
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
18.02.2016.
u 12:27

Prema informacijama iz sindikata PPDIV-a, nakon preuzimanja poljoprivrednih zadruga Jankovci i Negoslavci od srbijanskog biznismena Petra Matijevića, u tijeku je podjela otkaza radnicima

Prema informacijama iz sindikata PPDIV-a, nakon preuzimanja poljoprivrednih zadruga Jankovci i Negoslavci od srbijanskog biznismena Petra Matijevića, u tijeku je podjela otkaza radnicima. Kako navodi predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković, od ukupno zaposlenog 71 radnika u ove dvije zadruge, čak 39 radnika dobiva otkaze, što čini gotovo 60 posto ukupno zaposlenih. Orešković ističe i kako nitko nikada u Hrvatskoj u tolikom postotku nije davao otkaze dosad. Podsjeća i kako je Matijević dvije zadruge kupio od Envera Moralića s farmama, skladištima, mehanizacijom kao i s 1500 hektara zemlje.

– Osuđujemo način rada prema kojem su prvi potez Matijevića, po preuzimanju zadruga, otkazi za ovoliki veliki broj radnika. Ovakvo što nijedan poduzetnik u Hrvatskoj nije radio iako smo mi u Sindikatu PPDIV-a već svašta doživljavali. Ovo su naši članovi i učinit ćemo sve da ih zaštitimo, navodi Orešković.
Dodaje i kako tu ima različitih struktura radnika, starijih i mladih, kao i da su neki u teškom socijalnom stanju te da se stoga mora misliti na svaki potez.

– Odmah ćemo zatražiti sastanak s Upraviteljem zadruge i Odvjetničkim uredom koji je radio program viška radnika kako bi dobili dodatne informacije i pokušali utjecati da se sa sindikatom i radnicima postigne dogovor. Svakako ćemo nastojati održati sastanak i s Matijevićem i zatražiti njegovo objašnjenje za ovakve, prema našem mišljenju, nepotrebne i nerazumne odluke, zaključio je Matijević.

>> 'Hrvatska je moja domovina, ali ja sam 1991. otišao u Srbiju. Da sam ostao, bio bih jači od Todorića'

Komentara 62

MA
Majur
14:38 18.02.2016.

Čedo kupuje hrvatske zadruge,daje otkaze ljudima i uskoro prodaje svoje smeće od hrane....Nula(0) komentara,a jaukanje oronule babetine Perazić do sad 31 komentar....Neka,tako nam i treba kako nam je.

DO
DosaoEuroKuniNaMore
15:51 18.02.2016.

Pranje novca krenulo...

SX
sudbina x
15:53 18.02.2016.

Eto to su hrvatski mediji i novinari, dok naše velike poduzetnike posprdno nazivaju tajkuni dotle srbijanskim tepaju "Kraljevi" pa tako imate: kralja bakra,kralja medija,kralja mesa sve kralj do kralja. Prestanite se ponašati udvornički prema srbima ili idite pa pišite za srpskog Medijskog Kralja...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije