96 26°C
 • doktor1:

  Jos jedan od brojnim gluparija VL. Lex Agrokor je prtupravno drzavno uplitanje u privatnu imovinu kojom se pogoduje lesinarskom amesrickom fondu uz provizije akterima u Vladi i sikaniranje ruske banke. To je ozakonjen drzavni kriSDP-HDZ Partije. Ako je Todoric krao ... prikaži još! prije onda to Vlada nastavlja sada. Ne mozes potezom pera nekome izbrisati 1,2 milijarde EUR koje je dao. To nikako i nikada nece proci.

 • netkonitko:

  Lex agrokor je stvarno prekretnica, prva nova nacionalizacija nakon 1945... Prošlu je odradila crvena buržoazija koja je zakucala prošlu državu u lijes, a ovu vodi njihova pametna mladunčad, dobro umrežena i s diplomama tipurićeve ljetne škole ekonomije... Oni upravo zakucavaju ... prikaži još!u ovu državu u lijes. Seruckanje o izgubljenim radnim mjestima i slično su priče za maloumne, sve se moglo voditi kroz efikasan stečajni postupak poput Peveca, ali onda mnogi ne bi mogli omastiti brk sa komadom mesine sa lešine..

 • Avatar DŠ.....
  DŠ.....:

  Budući da sam dugi niz godina pratio slučaj LJubljanske banke, mogu reći da je Vlada RH postupila poput slovenske u zlosretnim devedesetima. Tada su potezom pera sve dugove Ljubljanske banke prema južnjacima ostavili staroj banci, a aktivu prebacili u Novu ... prikaži još! ljubljansku banku. Te zabranili sudske postupke protiv lJubljanske banke u Sloveniji!? I 25 godina, dok nije napokon reagirao Europski sud za ljudska prava, diskriminirali Hrvate, Bosance i Makedonce, ponavljali otrcanu frazu da je njihova pokradena štednja dio sukcesije koja može trajati 50 godina. Vlada RH pak potezom pera zabranjuje sudsko utjerivanje dugova i smišlja nakaradni "roll-up" koji američkomu lešinarskomu fondu daje povlašteni status što su ga iskoristili da već, bez po' muke, zarade 200 milijuna eura. Da je nešto mutno, bilo je jasno iz činjenice što Amerikanci kompaniji pred bankrotom dali kredit sa 4 posto kamata!? Iako takve kamate Agrokor nije dobivao ni na vrhuncu moći! Istodobno su najveći vjerovnici Rusi gurnuti u stranu, a Ramljak se prema njima ponaša kao da dolaze iz neke afričke zabiti koja je tek nedavno izašla iz srednjega vijeka. Prezaduženi Agrokor dobio je nove kredite koje sigurno ne će moći vratiti, a trošak će na svojoj grbači preuzeti hrvatski državljani kojima će Plenković i kompanija slati poljupce iz briselske hladovine. U međuvemenu će Ramljak dekretom propisati koliko potraživanja morat će otpisati ostali "vjerovnici sitnoga zuba", vjerovnici koji su pošteno isporučivali svoju robu.

Još iz rubrike Biznis

Tomislav Balun
PROMJENA VODSTVA

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora

jabuke
prazne se hladnjače

Trgovine pune uvoznih jabuka, evo gdje završavaju domaće

20
ESCO
PROMO

HEP ESCO energetske usluge