Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Todoriću blokirana imovina, računi i udjeli u Agrokoru

Ivica Todorić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
09.11.2017.
u 21:31

Ivica Todorić ima devet računa u tri banke: Addiko, Zagrebačkoj i Kreditnoj banci Zagreb, ali još se ne zna koliko je novca na njima

Četvrtina Kulmerovih dvora, četvrtina vinograda od 1295 četvornih metara u Šestinama, niz oranica i pašnjaka po Šestinama, oranica od 4762 četvorna metra u Kloštar Ivaniću, pašnjaci u Jelengradu, šikare u Sandrašici... nekretnine su koje je zagrebački Županijski sud, na zahtjev tužiteljstva, blokirao Ivici Todoriću. Osim nekretnina, Todoriću je sud blokirao i poslovne udjele u trgovačkom društvu Agrokor projekti, i to jedan poslovni udjel nominalne vrijednosti od 20.000 kuna te drugi poslovni udjel nominalne vrijednosti od 5,3 milijarde kuna. Todoriću je blokirano i ukupno devet računa u tri banke, Addiko Banci, Zagrebačkoj banci i Kreditnoj banci Zagreb.

Što se tiče tih računa, navodi se da se raspolaganje novcem na računima uskraćuje Todoriću, ali i osobi koja bi imala Todorićevu punomoć ili nalog za raspolaganje novcem.

No, ne navodi se koliko novca ima na tim računima i to zato što “ŽDO Zagreb za sada ne raspolaže podacima koliko se novca nalazi na računima”.

Ivica Todorić
1/10

U zahtjevu za blokadu navedene Todorićeve imovine navedeno je i da se zna da su Kulmerovi dvori kupljeni za 220,7 milijuna kuna, dok za ostale blokirane nekretnine nema podataka o vrijednosti.

No, tužiteljstvo smatra da je vrijednost svega navedenog manja, odnosno da ne prelazi 1,2 milijarde kuna, kolika je šteta za koju se u aferi Agrokor, za sada, na teret stavlja Todoriću.

Blokadom imovine tužiteljstvo se želi osigurati da Todorić s njom ne može slobodno raspolagati dok se protiv njega vodi istraga, odnosno da je ne može prodavati. Istraga je protiv njega pokrenuta 18. listopada, a to rješenje još nije postalo pravomoćno jer su se Todorić i ostali osumnjičenici žalili na rješenje o provođenju istrage. Očekuje se da bi sve žalbe uskoro trebale stići na zagrebački Županijski sud, a o njima će odlučivati izvanraspravno vijeće.

Ako vijeće odbije žalbe, to će značiti da je istraga postala pravomoćna, odnosno da će tužiteljstvo moći početi s ispitivanjem predloženih svjedoka. Todorić će, kako sada stvari stoje, sve to gledati sa sigurne udaljenosti iz Londona, barem do 10. travnja iduće godine, kada bi londonski sud trebao odlučivati o hrvatskom zahtjevu za njegovo izručenje.

>>U tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka još čitajte:

>>Britanci odbili tužbe Sberbanka

>>Ladislav Ilčić: Kritičarima smetaju moji kršćanski nazori i domoljublje

>>Ugostitelji traže: Zabranite hladna pića na kioscima i benzinskim crpkama

>>Brodogradnja: Padne li Uljanik, država riskira 900 mil. dolara i 10.000 radnih mjesta

>>Luka Strižić, Mladi Siščanin osvojio Svemirski Oscar

 

 

Komentara 40

Avatar zajutrak
zajutrak
22:19 09.11.2017.

Doći će micek na vratanca , kad mu Englezi isisaju sve pare, šupit će ga ko staru loptu ...

BB
bozo boric
01:58 10.11.2017.

nije mi jasno zasto su pevece hapsili i stavili u bajbok a todoriće pustili da zajebavaju narod i sprdaju se sa hrvatskom i svojim dobavljačima

DU
Deleted user
23:17 09.11.2017.

a sta je sa svim tim direktorima banaka..ha..ha..od devedesetih..do ajmo rec..danas..ha..ha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije