Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BERNARDIĆ

'Imamo odgovornost jer zastupamo građane ove zemlje, a ne svoje fotelje'

Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
09.11.2017.
u 20:29

Na upit koji adut imaju, kazao je da imaju istinu i samo istinu, a na pitanju imaju li dovoljno ruku - da računaju na sve odgovorne ljude u ovoj zemlji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije u četvrtak konkretno odgovorio ima li SDP dovoljno ruku u Saboru za sutrašnje izglasavanje nepovjerenja Vladi koje su predložili, rekavši da je njihov adut "istina i samo istina" te da očekuje od svih odgovornih zastupnika u parlamentu da zastupaju interese građana, a ne svoje fotelje.

"Hrvatska ne smije izgubiti, građani ne smiju izgubiti, radna mjesta se ne smiju izgubiti. Imamo odgovornost jer zastupamo građane ove zemlje, a ne svoje fotelje. Očekujem od svih odgovornih zastupnika u hrvatskom parlamentu da se tako ponašaju - da zastupaju interese građana, a ne svoje fotelje", kazao je Bernardić u vijestima RTL-a na upit hoće li za SDP biti problem ako ponovno izgube od premijera Andreja Plenkovića koji tvrdi da ima 78 ruku.

Na upit koji adut imaju, kazao je da imaju istinu i samo istinu, a na pitanju imaju li dovoljno ruku - da računaju na sve odgovorne ljude u ovoj zemlji. "Jasno je da je HDZ odgovoran za Agrokor, da je HDZ jednako Agrokor i da je ortakluk u devedesetima u pretvorbi i privatizaciji napravio to da Agrokor izraste kakav je izrastao, a sad na djelu imamo novi ortakluk", izjavio je Bernardić, ustvrdivši da u SDP-u nema ortakluka.

Kaže i da će, ako se ne izglasa nepovjerenje Vladi, to biti udarac za Hrvatsku, a ne za SDP. "Jasno je da nema plana restrukturiranja i spašavanja radnih mjesta. Predložili smo jasan plan za Agrokor i radimo na planu spašavanja Agrokora jer je jasno da se na ovaj način ovo ne može održati", dodao je.

"Imamo odgovornost za zemlju, kada Vlada prekrši zakon i pogoduje lešinarskom fondu, kada lešinarski fond ima povlaštenu informaciju, kupuju smeće u trenutku kada se nalaze s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom prije pisanja 'lex Agrokor'. Nakon toga tajni sastanci u Vladi, mali noćni dogovori. I oni to smeće kasnije mogu unovčiti za novce i još uzeti imovinu. Tko ne bi ušao u takav aranžman?", kazao je Bernardić.

Na voditeljičinu pretpostavku da do izvanrednih parlamentarnih izbora ipak neće doći i upit jesu li počeli stvarati koaliciju lijevog centra za izbore 2020., Bernardić je kazao da su to počeli prije osam mjeseci Deklaracijom o dobrom društvu zajedno s HSS-om i HSU-om. S IDS-om, kaže, razgovaraju, a otvaraju i razgovore s drugim umirovljeničkim strankama.

Upitan bi li podržao na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović s obzirom na to da je nedavno kritizirala Vladu, odlučno je rekao da ne bi jer je ona kandidatkinja HDZ-a.

"Predsjednica je s pravom kritizirala Vladu jer joj je jasno da 77 posto građana vidi kuda ide Hrvatska. Ne postoji nikakav plan reformi i ova Vlada nema apsolutno nikakvu viziju. Jedino što su uspjeli napraviti jest preko noći sklepati 'lex Agrokor' koji je aktivirao sam Ivica Todorić nakon tajnog sastanka u Banskim dvorima, što je vjerojatno Plenković zaboravio, jer osim anemije, pati i od amnezije", izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

 

Komentara 38

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:42 09.11.2017.

Bernardiću, u zadnjem mandatu tvoje vlade izgubljeno je ukupno 60.842 radnih mjesta, a iz države se iselilo 90.812 radno aktivnih građana. Da imaš mrvu časti, kao što nemaš, trebao bi počiniti ritualno samoubojstvo zbog svega što je tvoja partija napravila, skupa s kolegama ti, Marasom, Baukom, Grčićem i kompanijom.

Avatar mofo
mofo
21:08 09.11.2017.

Pa da, zastupate građane ove države, ali ne većinu građana ove države, nju zastupaju, bar do idućih izbora, većina u Saboru.. zgodan koncept jelda? Trebao bi ga proučiti nekad... Ovo silovanje svih sa tim svojim izglasavanjima je ništa nego čisto da se radi buka da vas se čuje, šteta što nema ničega konstruktivnog umjesto ovog, ovako samo opstruirate i gubite vrijeme... Ajd na n1 pa brojati rukice, znamo kako je to završilo prošli put, glupavim zurenjem u prazno...

ČI
čikaga
23:38 09.11.2017.

Dečec tebe je stvarno već dosta. Već si i svojima dosadio. Pa Hrvatska nije izgubila. Pobijedila s 4-1. Sigurno si zdušno navijal ili si bil u Kumrovcu na kružoku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije