Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvoz

Končaru novi posao na hidroelektrani Pamilo u Finskoj

končar
Končar - Generatori i motori
09.05.2012.
u 13:02

Tvrtka Končar – Generatori i motori na skandinavskom je tržištu prisutna već deset godina i do sada ima isporučene generatore za 34 hidroelektrane

Tvrtka Končar – Generatori i motori sklopila je novi ugovor u Finskoj koji uključuje obnovu i povećanje snage jednog generatora 34 MVA, statičke uzbude i ostale pripadajuće opreme po principu „ključ u ruke“ za hidroelektranu Pamilo. Ovaj ugovor je posebno značajan za Končar jer je riječ o prvom poslu za vrlo važnog kupca u regiji, švedsku tvrtku Vattenfall, poručili su iz tvrtke.

Inače, tvrtka Končar – Generatori i motori na skandinavskom tržištu prisutna je već deset godina i do sada ima isporučene generatore za 34 hidroelektrane. Najprisutnija je u Finskoj, a HE Pamilo je ugovor za čak dvanaestu hidroelektranu u toj zemlji od 2003. godine. U posljednjih su devet godina u Finskoj zaključili ugovore ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje izvozi.

– Konsolidirana dobit grupe Končar prije oporezivanja za prva tri mjeseca ove godine iznosi 40,9 milijuna kuna ili 22,6 posto više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine – ističe Darinko Bago, predsjednik uprave Končara. Dodao je da je u prvom kvartalu 2012. Končar ugovorio novih poslova u iznosu od 513,8 milijuna kuna. Od ukupno ugovorenih poslova 41 posto je za domaće, a 59 posto za inozemno tržište.

Komentara 4

ST
Startrack
14:05 09.05.2012.

Svaka cast, to je kad se radi sa kvalitetomi stekne se ugled. Impresivno. Ima neke slicnosti sa mojom borbom na trzistu, kolko je smjesno mene usporedivat sa velikom firmom.

UK
Ugo Kajvez
18:14 09.05.2012.

Komenzacija za korupciju u patriji ?? ............... dali to znači da finci žele spasiti obraz ????

UK
Ugo Kajvez
18:17 09.05.2012.

\" .............. povećanje snage jednog generatora 34 MVA, .............. \" . A ja mislio da se \"Mega Watt-i\" pišu ... \"MW\" ...................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije