Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Industrijska proizvodnja napokon prestala padati

'Podravina-bilogora, 3.3.2010. Garesnica Vecina radnika presla je iz stare u novu tvrtku Modea nova Michael Palijan / VLM'
'Michael Palijan / VLM'
03.03.2010.
u 14:02

Lani u isto vrijeme industrija je bila u minusu 14 posto, naredni će mjeseci pokazati je li trend trajan i hoće li ova godina donijeti preokret.

Prvi put nakon 15 mjeseci pada, siječanj 2010. donio je rast industrijske proizvodnje i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U odnosu na prosinac, povećanje je pet posto, a u odnosu na isti mjesec lani, 1,5 posto. 

Lanjski je siječanj donio pad od čak 14,1 posto, pa  je rast u prvom ovogodišnjem mjesecu više posljedica niske baze nego ozbiljnijeg oporavka. DZS navodi da su u siječnju 2010. u odnosu na siječanj 2009., trajni proizvodi za široku potrošnju veći za 25,1 posto, netrajni proizvodi za široku potrošnju veći su 7,3 posto, kapitalni proizvodi veći su za 0,5 posto, dok su intermedijarni proizvodi manji za 3,7 posto, a energija je manja za 2,1 posto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije