Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnik

Ina i Lukoil dogovorili prodaju Crobenza, zadnju će reći AZTN

crobenz
Goran Jakuš/Pixsell
23.07.2010.
u 17:05

Idući tjedan Olgica Spevec odlučuje ide li 14 benzinskih crpki Rusima, zanima je samo aspekt tržišnog natjecanja.

Ina i MOL završili su pregovore s Lukoilom o prodaji Crobenza, Inine tvrtke kćeri u čijem je vlasništvu 14 benzinskih crpki u Hrvatskoj. No, još nije donesena konačna odluka o prodaji Crobenza budući da zadnju riječ ima Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja koja je i bila naredila prodaju te tvrtke zbog nedopuštene koncentracije.

U idućih sedam dana odvjetnički ured Budek-Pavičić mora uvjeriti Olgicu Spevec, šeficu AZTN-a, da je Lukoil najbolji kupac Crobenza, ali ne zbog cijene nego zato što bi ta tvrtka mogla omogućiti dostojnu konkurenciju Ini i MOL-u. Ovo je bio prvi put da je AZTN odlučio da prodaju obavi povjerenik budući da je bila odbila MOL-ov prijedlog da se Crobenz proda Croatian Petrol Stationsu u vlasništvu Slavia capital holdinga registriranog na Cipru jer ta tvrtka nema nijednog zaposlenika i ne obavlja djelatnost trgovine naftnim derivatima.

– Ne zanima me cijena koju Lukoil nudi za Crobenz nego isključivo aspekt tržišnog natjecanja – rekla nam je jučer Olgica Spevec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije