Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U očekivanju novog natječaja

I Stanić se javlja za Badel, a nisu mirni ni Oštrc i St. Nicolaus

26.07.2016. , Zagreb -  Tvornica pica Badel 1862. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
07.10.2016.
u 23:35

Stanić grupa vrlo je zainteresirana za preuzimanje tvrtke i "smatra da je najozbiljniji igrač koji može stabilizirati poslovanje"

Odluka ministra Tomislava Panenića da poništi natječaj za izbor strateškog partnera tvrtki Badel 1862 potaknula je glavninu sudionika da ponovno javno potvrde veliki interes za preuzimanje Badela.

Tako je i Stanić grupa vrlo zainteresirana za Badel 1862 i podržava odluku Ministarstva gospodarstva o poništenju natječaja. Budući da je cijeli proces bio, kažu, nejasan te se od prvog traženja strateškog partnera za Badel pretvorio u klasičnu prodaju, odluku ministra doživjeli su kao jedinu ispravnu i odgovornu prema svim sudionicima.

Spremnost

– U najboljem interesu Badela 1862 i RH očekujemo vrlo brzo raspisivanje novog natječaja, s mnogo više odgovornosti uključenih, jasnijim kriterijima za ocjenu i odabir ponude te detaljno utvrđenim načinom dokazivanja prvo financijskih pa onda i svih ostalih poslovnih kapaciteta ponuditelja – kaže Svjetlan Stanić.

Dodaje da su s godišnjim prometom od gotovo tri milijarde kuna najozbiljniji igrač koji može u kratkom roku stabilizirati poslovanje Badela koji se idealno uklapa u njihovu dugoročnu viziju, ne samo kroz razvijene distributivne kanale, nego i transfer „know-how“ usvojen u radu s Diageom, globalnim liderom na tržištu alkoholnih pića.

Ni u slovačkom St. Nicolausu ne sjede prekriženih ruku, potvrđuju da su zainteresirani. Uvjereni su da su “najbolje rješenje jer imaju potreban kapital, znanja i referencije i jer su na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu izgradili izrazito kvalitetnu poziciju koja i Badelu, na temelju dokazanog modela poslovanja može osigurati kvalitetnu budućnost.”

Za razliku od dvojca Stanić – St. Nicolaus te tvrtke Oštrc, koja je izabrala šutnju, u Meteor grupi smatraju da nema utemeljenih razloga za pokretanje novog i poništenje aktualnog procesa odabira partnera za Badel 1862.

– Odluka se može i treba donijeti na temelju provedenih evaluacija prema jasnim kriterijima još uvijek važećeg procesa, a koje je postavilo povjerenstvo Ministarstva gospodarstva. Poništenje četvrtog pokušaja pronalaženja strateškog partnera za Badel 1862, u kojem je konačno ponuđeno kvalitetno rješenje, rizično je i može biti štetno za Badel i sve dionike u procesu, kažu u Meteor grupi.

Jasno i objektivno

U Badelu podsjećaju “da je aktualni poziv objavljen sa skraćenim rokovima te jasno i objektivno definiranim kriterijima kojima se osigurava jednako postupanje prema potencijalnim ponuditeljima. Utvrđeni su u cilju nastavka proizvodnje, zadržavanja liderskog položaja i dugoročne opstojnosti društva. Rokovi provedbe te kriteriji i način vrednovanja ponuda odabralo je međuresorno povjerenstvo koje je imenovao ministar gospodarstva.”

>> Panenić: Pozivam upravu Badela da raspiše novi natječaj. Meteor: On nas ne želi za kupca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije