Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ski sezona

Hrvati pohrlili u Obertauern zbog Valamarovog hotela

Ilustracija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.10.2019.
u 16:48

Nakon što je hrvatska kompanija u austrijskom zimovalištu kupila hotel broj noćenja skijaša iz Hrvatske skočio s 30.000 na 40.000

Hrvati se ni u najvećoj krizi nisu odricali skijanja, a posljednjih godina njihov broj raste na mnogim europskim skijalištima. U austrijskom Obertauernu, čiji su predstavnici u Zagrebu predstavili turističke novosti za ovu zimu, brojka je naročito porasla otkako je u tom zimovalištu hotel kupila hrvatska turistička kompanija Riviera Valamar. U zimovalištu sa 150 hotela, čije su staze na 1.630 do 2.313 metara nadmorske visine, hrvatski su građani prošle zime ostvarili oko 40.000 noćenja, a zimu prije toga 10.000 manje.

- Da, osjetno nam je porasla posjeta iz Hrvatske upravo otkako je Valamar kupio hotel  - potvrđuje Mario Siedler, direktor turističkog ureda Obertauerna, gdje godišnje turistički domaćini ostvare 1,1 milijun noćenja. - I to čak 93 posto tijekom sezone skijanja. Kod nas ljetna sezona traje kratko, praktički dva mjeseca, a prvi snijeg nam je pao još prije dva tjedna - otkriva Siedler.  

Iako se snijeg u međuvremenu i otopio u Obertauernu, gdje su za ovu ski sezonu pripremili obilje zanimljivih sadržaja, novosti i pogodnosti za obitelji s djecom, otvorenje ski sezone planiraju za 21. studenog. 

- Nekada su gosti skijali cijeli dan. Sada su, međutim, ski liftovi većeg kapaciteti i brži, mnogi svojih petnaest spustova odrade već do 14-15 sati i morali smo osmisliti sadržaje za poslijepodnevne sate - svjedoči o promjeni trendova na skijalištima - direktor turističkog ureda Obertauerna u kojem tijekom cijele godine živi svega nekoliko stotina stanovnika.

Gostiju ne manjka cijele godine, a njih oko 1.200 ove će zime dobiti priliku sudjelovati u velikoj potrazi za blagom. Najsretniji će se sa zimovanja u Obertauernu vratiti s glavnom nagradom - BMW-om, čija je cijena oko 60.000 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije