Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka burza

Crobexi zeleni, Magma ponovo raste

Zagrebačka burza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
20.01.2014.
u 17:35

Ključni dionički indeksi su od jutra bili u crvenom, da bi na kraju dana ipak završili u plusu

Današnji ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak rastao za tri milijuna kuna te je iznosio 13,4 milijuna kuna. Dva su izdanja skupila milijunski promet, a sedam najlikvidnijih zabilježilo rast. Promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +12,10 do -2,94 posto. Magma je ponovno među najlikvidnijih deset, donosi portal hrportfolio.hr.

Ključni dionički indeksi su od jutra bili u crvenom, da bi na kraju dana ipak završili u plusu. Ostvarili su minimalni rast, te je CROBEX porastao za 0,05 posto na 1.812,97 boda, a CROBEX10 je rastao za 0,01 posto i dan završio na 1.004,61 boda.

Sektorski indeksi bilježe promjene u rasponu od +3,40 posto (CROBEXturist) do -1,37 posto koliko je pao CROBEXnutis. Obveznički indeksi ponovno su ostvarili značajan rast, CROBIS je rastao za 0,18 posto, a CROBIStr za 0,19 posto.

Dionice su u redovnoj trgovini trgovane u iznosu od okruglih 10 milijuna kuna što je 200 tisuća kuna manje u odnosu na jučer. Ukupno 6,5 milijuna kuna odnosno 65 posto prometa odnosi na deset najlikvidnijih izdanja.

Ponovno je najtrgovanije izdanje bio HT, koji je s prometom od 1,9 milijuna kuna zabilježio pad cijene od 0,23 posto na 172,90. Drugo najlikvidnije izdanje je kao i u petak, Valamar Adria Holding s rastom cijene od 4,74 posto i prometom od 1,5 milijuna kuna. 

Ostatak pročitajte ovdje.

>>ZSE: ukupni redovni promet iznosio je 10,4 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije