Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZTN

Crobenz u rukama Lukoila

spevec
Goran Stanzl/Pixsell
30.07.2010.
u 17:30

Agencija je za koncentraciju ocijenila prihvatljivom prodaju Crobenza Lukoilu, kao i Droge Atlantic grupi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja potvrdila je odobrenje za prodaju Crobenza Lukoilu. Prodaja Crobenza bila je obveza zbog dopuštene koncentracije Ine i MOL-a. Agencija je potvrdila i koncentraciju Atlantic grupe i Droge Kolinske. Iako se ona provodi izvan RH, ipak podliježe ocjeni Agencije s obzirom na moguće učinke njezine provedbe na hrvatskom tržištu.

Naime, Atlantic grupa preuzimanjem Droge Kolinske ulazi na tržišta prodaje vode u bocama, kave, pašteta i namaza na kojima do sada nije bila prisutna. Ujedno i povećava svoj tržišni udjel na tržištima prodaje bezalkoholnih pića i slanih grickalica.

Budući da tržišni udjeli na tržištima prodaje vode u bocama i kave iznose manje od 5 posto, na tržištu prodaje pašteta i namaza između 5 i 10 posto, a na tržištu bezalkoholnih pića i slanih grickalica između 10 i 15 posto, ocjena je Agencije da ta koncentracija nema značajne učinke na tržišno natjecanje.

Komentara 1

Avatar florenz
florenz
18:42 30.07.2010.

Nije bitno što će prodavati. Bitno je, da će većina ovih proizvoda biti opet proizvedena izvan Hrvatske, a naše uljare, keksare, flašari vode - ključ u bravu, a radnici na ulicu! Radna mjesta osiguravaju se samo u vladinim savjetima, agencijama i sličnim službama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije