Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Čermakova plinska elektrana bit će završena 2018. godine

Mjesto buduće Čermakove elektrane
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
03.07.2014.
u 08:31

Direktor Crodux Energetike o pomicanju rokova u projektu Luke Brod

Gradnja 450 milijuna eura vrijedne termoelektrane-toplane Ivana Čermaka na području Luke Brod u Slavonskom Brodu započet će u siječnju 2015. godine, a završiti tri godine kasnije. Direktor projektne kompanije Crodux Energetika Branko Radošević jučer je istaknuo kako je pomicanje rokova kod tako velikih projekata normalna pojava zbog potrebe usklađivanja sa stvarnim stanjem na terenu. – Sada radimo na ispunjavanju uvjeta za ishođenje građevinske dozvole. Nažalost, na tom smo putu naišli na teškoće jer su neke stvari u lokacijsku dozvolu stavljene protuzakonito – rekao je Radošević te dodao kako se projekt ipak i dalje razvija u sklopu planiranih sastavnica.

Osim električne energije, u jednoj od najučinkovitijih plinskih elektrana na svijetu snage 600 megavata proizvodit će se i tehnološka para za industriju, ogrjevna toplina te niskotemperaturna toplina za staklenike. Gradnja prateće tvornice bioetanola trajat će godinu dana i trebala bi završiti 2017., ali ne može početi ranije jer ovisi o elektrani i njezinoj vrućoj vodi. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je kako prije početka gradnje treba osigurati sve potrebne infrastrukturne uvjete i kako u tom dijelu očekuje maksimalnu kooperativnost i brzinu jedinica lokalne uprave i nadležnih ministarstava. – Kod tako velikih investicija ne smije biti nepotrebnih prepreka – rekao je Jakovina.

>> Čermakovu plinsku elektranu u Sl. Brodu 2000 radnika gradit će tri godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije