Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORAJU NA POPRAVAK

Mercedes ima važnu obavijest za vozače ovog automobila: Postoje problemi s mnogim serijama

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
26.04.2022.
u 11:43

Najveći je opoziv u cijelom svijetu za oko 63.000 primjeraka C i S klase, kao i EQS

Mercedes je pozvao vlasnike tisuće automobila diljem svijeta da provjere svoje limene ljubimce zbog problema koji se javljaju u mnogim serijama. 

Najveći je opoziv u cijelom svijetu za oko 63.000 primjeraka C i S klase, kao i EQS. Kod njih bi stražnji pokazivač smjera, stražnja svjetla opasnosti i svjetlo za vožnju unatrag mogli “otkazati”, piše Fenix magazin.  Glasnogovornik grupe je naglasio da će to biti prikazano vozaču na nadzornoj ploči odgovarajućim porukama upozorenja.

Ispravak s internim kodom “5496208” sastoji se od polusatnog ažuriranja softvera. U suprotnom, “prilikom pokretanja vožnje moglo bi doći do pogrešne inicijalizacije modula za prikupljanje i upravljanje signalom, što bi ograničilo raspon funkcija upravljačke jedinice”, objasnio je glasnogovornik.

U Njemačkoj je planiran opoziv za 4.182 primjerka od razdoblja proizvodnje od travnja 2020. do siječnja 2022. godine. Dobra polovica od oko 10.700 vozila diljem svijeta koja su pogođena još jednim povlačenjem Mercedesa registrirana je u Njemačkoj.

- U slučaju dugotrajne uporabe pod određenim profilima vožnje, pojedinačni klinovi ili karike razvodnog lanca u četverocilindričnom dizelskom motoru (OM 654) mogli bi se istrošiti - objavio je glasnogovornik tvrtke.

Prema priopćenju proizvođača, zamjena komponente traje oko sedam sati i namijenjena je sprječavanju oštećenja motora “i rezultirajućeg naglog gubitka pogona”. Interni promotivni kod “0591016” vrijedi za razdoblje proizvodnje od siječnja 2016. do veljače 2021. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:13 29.04.2022.

Proizvođači auta su poznati po tome što bi za neki bezazleni kvar nađen na par auta znali povlačiti cijele serije na popravak, brojane u stotinama tisuća. Što nije slučaj s proizvođačima kovid cjepiva.

VR
Vrac666
08:02 03.05.2022.

Ne sjećam se povlačenja Audija zbog greške

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije