Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PROPUSTITE

Novi AutoStyle u srijedu na dar uz Večernji list

Shutterstock
21.05.2024.
u 08:00

Novi broj magazina AutoStyle donosi pregled situacije na tržištu rabljenih automobila, a posebna poslastica razgovor je s mladim inženjerom iz Rijeke, Lukom Malinićem, koji se odmah po završetku fakulteta zaposlio u Češkoj, u Škodi, te razvija benzinske motore budućnosti

Žele li baš svi vozači voziti na struju ili bi se ipak neki i dalje drznuli voziti na benzin, možda čak i na dizel? Pod krinkom spašavanja planeta, uz izgovor da su vozači krivi jer, eto, žele samo velike automobile koji nam zatrpavaju i zagađuju životni prostor, našli smo se okruženi preskupim autima “napucanima” gomilom opreme od koje ćemo realno koristiti tek manji dio. Našli smo se s autima koji i u čišćem, hibridnom obliku zagađuju jednako, neki i više, od nekog gradskog mališana koji bi nam bio sasvim dovoljan za ono što trebamo i rado bismo ga kupili – da ne košta kao suho zlato. Europa je pritisnuta problemom prometne prenapućenosti i kroničnim nedostatkom parkirnih mjesta, a opet, paradoksalno, automobila mini klase može se nabrojati na prste jedne ruke.

Foto: VL

VEZANI ČLANCI:

Zašto u Europi više nema malih gradskih – jeftinih – automobila? Žrtvovani su u jeku krize s poluvodičima, kako bi se spasili veći automobili. Zbog čega, pročitajte u novom broju magazina AutoStyle koji u srijedu, 22. svibnja, dolazi na dar uz Večernji list. Razotkrivamo i kakva je trenutačno situacija na tržištu rabljenih automobila, jesu li se njihove cijene stabilizirale te koje je modele sada lakše, a koje puno teže prodati. Posebna poslastica razgovor je s mladim inženjerom iz Rijeke, Lukom Malinićem, koji se odmah po završetku fakulteta zaposlio u Češkoj, u Škodi, te razvija benzinske motore budućnosti.  Istražili smo i zašto je ove godine na našim cestama 37 posto više poginulih, na koje su modele Hrvati povukli najviše novca od državnih poticaja za ekoaute. Također, mogu li se auti na struju zvati ekološkima čak i ako ‘piju’ struju iz neobnovljivih izvora? Pročitajte u magazinu AutoStyle, najnakladnijem automobilskom magazinu u Hrvatskoj, koji donosi i recenzije novih modela automobila tek pristiglih na naše tržište, kao i onih koje u narednim mjesecima tek očekujemo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije