Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratili google

Google Maps ponovno na Appleovim uređajima

apple maps
Reuters/PIXSELL
13.12.2012.
u 15:54

Apple je prije tri mjeseca ukinuo Google Maps na svojim uređajima i zamijenio ga vlastitim kartama koje su naišle na brojne kritike

Aplikacija Google Maps ponovno je dostupna na iPhoneu i ostalim Appleovim uređajima. Naime, Googleova je aplikacija prije tri mjeseca uklonjena s Appleovih uređaja s obzirom na to da su je zamijenili vlastitim navigacijskim sustavom.

No, taj je sustav naišao na brojne kritike pa je na iPhoneu i iPadu ponovno dostupna Googleova aplikacija.

– Ljudi diljem svijeta tražili su Google Maps na iPhoneu pa smo im to i omogućili – kazao je Daniel Graf, direktor Google Mapsa za mobitele, piše USA Today.

Google je redizajnirao svoju aplikaciju te prikazuje puno više karata na ekranu nego što je to bila prijašnja verzija Applea.

– Karte se učitavaju puno brže i imaju 2D i 3D dimenzije – kaže Graf.

>> Apple otpustio menadžera odgovornog za katastrofalne karte

Ključne riječi

Komentara 1

DT
dturina
22:16 14.12.2012.

Iskreno, ja sam uslijed negativnih komentara odgađao update na iOS 6 do jučer, i što sam ustanovio, da Apple Maps radi praktički jednako kao Google Maps - karta je brza i precizna, barem za Zagreb, koliko sam provjeravao. Moguće je da u Americi i drugdje imaju loše karte ali kod nas to čisto OK radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije