Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHEFJET

Kakvog je okusa čokolada iz printera? Pogledajte!

čokolada
Foto: Screenshot YouTube
1/3
08.01.2014.
u 12:17

Manji Chefjet proizvodi samo jednobojnu, a Chefjet Pro i višebojnu hranu

Na sajmu elektronike CES u Las Vegasu predstavljena su dva 3D printera hrane koji proizvode slastice neobičnih oblika, prenosi BBC.

Dva proizvoda američke tvrtke 3D Systems razlikuju se u boji hrane - manji Chefjet proizvodi samo jednobojnu, a Chefjet Pro i višebojnu hranu. Prvi će koštati oko 5000 dolara, a potonji dvostruko više. Za printanje se može koristiti čokolada ili šećer s raznim okusima kao što su vanilija ili metvica. Oba uređaja trebala bi biti dostupna krajem godine.

BBC-jev reporter Rory Cellan-Jones probao je čokoladu proizvedenu pomoću Chefjeta, a njegovu reakciju možete pogledati u videu.

Direktor tvrtke Avi Reichental vjeruje kako bi printeri za hranu mogli biti korišteni u restoranima i pekarama, a tvrtka je također objavila i aplikaciju Digital Cookbook koja i onima koji nisu stručnjaci za računala omogućuje da printaju slastice zanimljiva izgleda.

3D Systems u ponudi ima i printer od 10.000 dolara koji printa keramiku, kao i model od 5000 dolara koji printa višebojne plastične predmete.

>> Draga, molim te, isprintaj mi ručak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije