Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Garmin je predstavio nüvi 465T za vozače gospodarskih vozila

AdriaROUTE sada uključuje 
i Srbiju, i Crnu Goru i Kosovo

navigacijsjski uređaj
16.11.2009.
u 18:50

Ovo je najbogatija karta koja pokriva jugoistočnu Europu, uz 320.000 km prometnica.

Tvrtka Navigo Sistem već je dugi niz godina zastupnik poznatih svjetskih brandova Garmin i Henri Lloyd, a što je sada okrunjeno poslovanjem na novoj adresi. Odnedavno tvrtka posluje u moderno izrađenom objektu na Karlovačkoj cesti 4K, blizu Arene Zagreb.

Osim samog zastupstva i prodaje, Navigo Sistem već godinama uspješno radi na kartografiji za navigacijske uređaje. Popularni AdriaROUTE sada je dobio najnovije, 3.0 izdanje.

Najveća je novost da se nudi detaljno pokriveno područje Srbije, Crne Gore i Kosova. Sada AdriaROUTE obuhvaća područje 8 zemalja jugoistočne Europe, čime je prvi put detaljna cestovna kartografija zapadnoeuropskih zemalja (Italija, Austrija) povezana s Grčkom i Rumunjskom.

Govorimo li, pak, o Hrvatskoj, u mnogim dijelovima karte, za veće gradove, otišlo se korak dalje, te je u dobrom dijelu dodan 3D prikaz zgrada, što je velika pomoć u navigaciji. AdriaROUTE 3.0 nadogradnja za cestovne navigatore moći će se uskoro besplatno skinuti s interneta, te u jugoistočnoj Europi nema premca po količini podataka, kvaliteti prikaza i funkcionalnosti.

Pokriveno je 320 tisuća kilometara prometnica i područje 25 milijuna stanovnika.

U Hrvatskoj su obrađena sva naselja do razine sela - s imenima ulica 700 najvećih naselja (ta naselja obuhvaćaju 85% stanovništva Hrvatske), s kućnim brojevima 600 naselja (obuhvaćeno 75% stanovništva Hrvatske).

Novost je u Garminovoj ponudi cestovni navigator nüvi 465 T koji krije pregršt funkcija namijenjenih vozačima gospodarskih vozila i kamiona.

Uređaj koji pri izračunu i planiranju ruta u obzir uzima unesene podatke o kamionu ili dostavnom vozilu u kojem je, te s obzirom na količinu, mjere tereta i uspone cesta, izračunava najpovoljniju rutu kretanja. Tijekom navigacije nüvi 465 T ima mogućnost prikazivanja profila ceste kojom se vozilo kreće.

Uređaj također upozorava vozača na oštrinu zavoja, nagib ceste i određena ograničenja, kao što su maksimalna dopuštena visina vozila ili širina ceste. Baza podataka navigatora nüvi 465 T pokriva cijelu Europu, a u detaljnoj su karti podaci o hotelima, restoranima, odmorištima i benzinskim postajama.

Komentara 2

Avatar bok
bok
19:42 16.11.2009.

Da, dobra stvar. Ali Hrvatska, je zajedno sa susjednim zelmljama srednje Europe SLO, H, A, I itd. vec duze vrijeme vrlo dobro pokrvena...

LU
Lujo123
21:22 17.11.2009.

Prije par godina sam kupil kartu HR \"AdriaROUTE\" sa uređajem za GPS firme Asus i nakon nekog vremena i lutanja uzrokovanog krivim podacima sam ga batalil i kupil drugi i uređaj i kartu. Sad nemam problema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije