Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova generacija

VW Polo sada s pravom zovemo 'mali Golf'. Početna cijena 13.000 eura

Volkswagen Polo
Foto: Volkswagen
13.09.2017.
u 15:00

U ponudi će biti samo peterovratna izvedba, a prtljažnik je porastao za čak 71 litru, na ukupnu zapremninu od 351 litru

“Mali Golf”, taj nadimak je dobila već i trenutna peta generacija za broj manjeg Volkswagenova modela Polo, njemačkog bestselera koji se od dolaska na tržište 1975. prodao u više od 16,5 milijuna primjeraka. A šesta je generacija - prema dimenzijama, prostranosti i izgledu, kao i kvaliteti te ponudi opreme i sigurnosnih sustava - stvarno umanjena verzija popularnog Golfa.

Duži, širi i niži

Polo je sada dugačak 405,3 cm (+8,1 cm) pa je veći od Golfa III. Međuosovinski mu je razmak povećan na 254,8 cm (+9,2 cm), pa je duži od onoga kod Golfa VI. Od četvrte generacije Golfa ima i prostraniji prtljažnik koji sada prima 351 l (+71 l), pa je tako novi Polo postao jedan od najprostranijih automobila u B segmentu. Vrlo solidan prostor u okvirima svoje klase nudi i na stražnjoj klupi.

Volkswagen Polo
1/9

Istovremeno je niži i sportskiji, kako vizualno tako i u vožnji, premda je i prethodnik bio vrlo dinamičan. Tradicionalno kod VW-a u dizajnu vanjštine nema velikih iznenađenja, osim što prednji kraj i bočna silueta sada više sliče Golfu. Stražnji je dio po kockastim svjetlima ostao prepoznatljiv znak Pola. U ponudi više nema trovratne izvedbe, Polo se sada isključivo nudi s pet vrata.

Unutrašnjost je potpuno nova, ergonomski odlična i tehnološki napredna. Prvi put Polo dolazi s virtualnim kokpitom i to sa stilom, jer u njega se ugrađuje nova generacija Active Info Displaya (u bogatijim paketima opreme ili uz doplatu), koja uz središnji zaslon osjetljiv na dodir gotovo u potpunosti digitalizira funkcije. Ono što je najbitnije sve je to pregledno, intuitivno i jednostavno za korištenje, pa smo se na sve navikli već nekoliko minuta nakon sjedanja za upravljač. Sjedi se komforno, niže nego prije, ali preglednost je ostala vrlo dobra, a rukovanje raznim funkcijama olakšano je smještanjem svih instrumenata na povišenu poziciju. Središnji ekran u boji - koji u početnom modelu dolazi sa zaslonom od 6,5 inča, pa raste do 8 inča u najluksuznijoj izvedbi - blago je nagnut prema vozaču.

Cijena oko 13.000 eura

Isprobali smo dva motora, 1,0-litreni TSI turbobenzinac sa 95 KS i 1,6 TDI sa 95 KS. Trocilindarski benzinac je osjetno lakši u prednjem kraju što mu daje poletnost i bolja dinamična svojstva, dok dizelaš briljira potrošnjom koja nam je na mješovitoj ruti od 100-njak kilometara koja je uključivala i hamburšku popodnevnu gužvu bila ispod 5 l/100 km.

U Hrvatsku novi Polo stiže u listopadu, a cijene mu još nisu poznate. Neslužbeno, za početni model s 1,0 benzincem od 75 KS trebat će izdvojiti oko 13.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar davcro
davcro
16:40 13.09.2017.

Skupo

ME
Menjik
20:18 13.09.2017.

cekat par godina i kupit mlado auto s malo kilometara sa u pola cijene.

SA
sinisa_a
18:19 13.09.2017.

Dobra vrijednost za ulozeni novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije