Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 11,3 posto

Volkswagenove isporuke u Kinu naglo pale zbog koronavirusa i novogodišnjih praznika

Ilustracija
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS/PIXSELL
14.02.2020.
u 15:07

Kina u prosjeku čini 40 posto Volkswagenovih globalnih isporuka

Njemački automobilski div Volkswagen izvijestio je u petak o snažnom padu isporuka automobila u Kinu u siječnju zbog epidemije koronavirusa i praznika Lunarne nove godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj automobila svih brendova, isporučenih na Volkswagenovo najvažnije pojedinačno tržište, pao je 11,3 posto. Ukupno je VW u siječnju u Kinu isporučio 343 tisuće vozila. Pad kineskih isporuka odrazio se i na ukupne brojke, koje su pokazale 5,2 posto manje isporučenih automobila na globalnoj razini - ukupno 838 tisuća automobila. 

Kina u prosjeku čini 40 posto Volkswagenovih globalnih isporuka. Ukupna je prodaja automobila u Kini u siječnju smanjena za petinu zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa koja će prouzročiti značajne poremećaje u prvim mjesecima ove godine, procjenjuju ekonomisti.

VIDEO Osma generacija VW Golfa postavila nova mjerila za klasu kompaktnih vozila

Ključne riječi

Komentara 1

AA
aabbcc
18:58 15.02.2020.

Lijepo vidjeti auta u istoj boji a ne ono CIRKUS sarenilo po parkinzima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije